Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zo belangrijk is deze informatie bij het berekenen van je Human Design

Een van de vragen die ik vaker krijg is, is de vraag hoe belangrijk de verschillende gegevens zijn als je je Human Design chart berekent. Ik neem je er in mee.

Wat heb je nodig om je Human Design te berekenen?

Je hoeft geen test te doen om je Human Design op te vragen.
Je Human Design wordt namelijk bepaald op basis van:
* je geboortedatum
* je geboortetijd
* je geboorteplaats.

De software gebruikt deze informatie om jouw Human Design te berekenen die uiteindelijk visueel wordt weergeven in jouw Human Design chart. Vervolgens kun je je Human Design chart lezen om te achterhalen wat deze informatie over jou als persoon vertelt. Hoe jij met energie omgaat, en hoe jij het beste beslissingen neemt.

Let goed op als je je gegevens invult dat je de juiste volgorde doet. Bij Genetic Matrix bijvoorbeeld (voorbeeld hierboven) vragen ze om YYYY/MM/DD oftewel: jaar / maand / dag.
Dus 09 juni 1990 is dan: 1990/06/09

Dit kan anders zijn bij elke plek waar jij je Human Design chart opvraagt.

Je naam heeft geen invloed op het berekenen van je Human Design

Ik krijg deze vraag heel vaak: welke naam of namen moet ik gebruiken?

Het maakt niet uit welke naam of namen je gebruikt in je Human Design chart. Je mag je voor- en achternaam, tweede namen, roepnaam, koosnaam gebruiken. Het systeem gebruikt jouw naam alleen om het voor jou op te slaan en herkenbaar over te brengen zodat als je meerdere charts berekent, dat je jouw eigen herkent. De naam wordt verder niet gebruikt in de berekening. (Zoals bijvoorbeeld bij numerologie. Waar dit wél belangrijk is.)

Je kunt er dus bijvoorbeeld ook bijzetten: Koos van der Waal *opa.

Je precieze geboorteplaats bepaalt de tijdzone voor de Human Design berekening

In Nederland is het niet zo belangrijk om je precieze geboorteplaats te gebruiken gezien heel Nederland maar 1 tijdzone gebruikt. De tool die jouw Human Design berekent, gebruikt jouw geboortelocatie namelijk om de tijdzone te berekenen. Mocht de tool jouw dorp niet kunnen vinden, kun je prima de dichtstbijzijnde grote stad invullen. Je kunt in Nederland dus ook Amsterdam of Utrecht invullen. Zolang het systeem de tijdzone correct kan berekenen, maakt het niet zoveel uit.

Je geboorteplaats wordt een stuk belangrijker als je in een land woont waar meerdere tijdzones zijn, of als je bijvoorbeeld bent geboren in het vliegtuig. Dan is het heel belangrijk dat je je bewust bent met welke tijdzone degene die jouw geboortetijd heeft bepaald of opgeschreven, mee rekende.

Ikzelf gebruik wel altijd de precieze geboorteplaats, voor het geval dat er ooit nog een specifiekere aanpassing wordt gemaakt in de software. You never know, right?

Zonder precieze geboortetijd kun je geen accurate Human Design chart opvragen

Het is zéér belangrijk om je precieze geboortetijd te gebruiken als je je Human Design opvraagt. De combinatie van je geboortedatum en je geboortetijd (en geboorteplaats) zorgen namelijk voor een exacte berekening. Als deze een paar minuten verschilt, dan kan dit zomaar een groot effect hebben op je Human Design. Bij het gros van de mensen zal een enkele minuut geen megaverschil maken, maar het kan zomaar zijn dat je op 3 minuten verschil een ander Human Design type hebt, een ander profiel, of een andere autoriteit. Dat wil je uiteraard voorkomen.

Ga daarom op zoek naar je precieze geboortetijd. Dit kun je doen door bijvoorbeeld je geboortekaartje op te zoeken, als het daar op staat, of je kunt een kopie van je geboorteakte opvragen bij de gemeente waar je geboren bent. Kom je daar nog niet uit? Check dan deze blog over wat je kunt doen als je je precieze geboortetijd niet kunt vinden. 

Het lezen van je Human Design chart

Het lezen van een Human Design chart is een art. Het is meer dan de som van de losse delen bij elkaar optellen. Alles heeft continu invloed op elkaar, en vertelt dus samen een groter verhaal.
In een reading verweven we alle losse informatie, combineren we dat met waar je nu staat in je leven. We ontdekken hoe jij met energie omgaat, hoe jij het beste beslissingen kunt nemen. We bespreken je talenten en je valkuilen. Je krijgt een inkijkje in jouw ware zelf, en handvatten om daar vervolgens zelf mee aan de slag te gaan zodat je méér in je eigen design kunt leven. Meer flow, meer energie, meer zelfacceptatie en zelfliefde en vooral weer kunnen vertrouwen op jezelf.

Wil je graag een reading doen bij mij? Vertel mij dan hoe specifiek je geboortetijd is bij het boeken, zodat ik rekening kan houden, met welke gegevens wel en niet betrouwbaar zijn als ik je over jouw Human Design vertel. Het allermooiste is natuurlijk als je voor die tijd je geboorteakte hebt opgevraagd.

Ben jij een Generator
of Manifesting Generator?

Heb je weinig energie? Mis je flow in je leven?
Wil je weer in contact komen met dat vuurtje in jezelf?
Ga aan de slag met je strategie: waiting to respond.

Picture of Hiske

Hiske

1/3 Sacral Generator
Deel dit artikel:

Ontdek jouw design

Hulp nodig om je eigen design te ontcijferen? Of hulp om je design meer toe te passen in je leven? Boek een reading

Cursus
Sacral
Superpower

Leer als (manifesting) generator hoe jouw sacrale centrum werkt.

Kom in contact met jezelf. Leer hoe jouw persoonlijke energie centrale werkt.

De leukste manier om met je Human Design experiment aan de slag te blijven.

Schrijf je GRATIS in voor de semi-maandelijkse nieuwsbrief en ontvang
👉 opdrachtjes
👉 HD verhalen uit het dagelijks leven
👉 updates over nieuwe blogs, podcasts en events.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *