Zoek
Sluit dit zoekvak.
Human Design Type, Foto door Josh Hild

Welk Human Design type ben ik?

Misschien heb je mensen in je omgeving erover gehoord, of heb je het online voorbij zien komen: Human Design. De afgelopen jaren is de populariteit flink toegenomen. In deze blog vertel ik je hoe je kunt achterhalen wat jouw Human Design type is.

Even in het kort, wat is Human Design?

Human Design is een systeem dat je inzicht geeft in hoe jij met energie omgaat. Iedereen heeft een energetische stempel, die je vertelt hoe je energie uitwisseling met de wereld is. Dat kan je inzicht geven in ‘hoe jij werkt’. Hoe je dingen aanvliegt, wat je talenten zijn en de lessen die je komt leren.

Als je je Human

Design begrijpt, heb je handvatten om te (her)ontdekken wie je ‘designed’ bent om te zijn. Als je volgens je design leeft, geeft dat een bepaalde moeiteloosheid en flow in je leven.

Hoe weet ik welk Human Design type ik ben?

Je Human Design type kun je achterhalen door je Human Design chart op te vragen. Hiervoor heb je je geboortegegevens nodig: je geboortedatum, je geboortetijd en je geboorteplaats. Vervolgens gooi je deze gegevens in Human Design software, en deze berekent gratis voor jou je chart. Er rolt dan een plaatje uit met kleurtjes, vlakjes en lijntjes. Naast het plaatje vind je ook ‘chart informatie’. Hierin vind je jouw Human Design ‘type’.  Het voorbeeld hieronder heeft als type: “Generator”

Voorbeeld Human Design chart
source: mybodygraph.com

Je geboortetijd is hierbij belangrijk, het liefst zo specifiek mogelijk. Mocht je dit niet weten, check dan hier even voor tips waar je dit kunt vinden.

Er is geen Human Design test die je kunt doen

Human Design is anders dan bijvoorbeeld de personality testen zoals ‘16 personality’s’ waar je vragen beantwoord over jezelf. Misschien heb je dat ook al gemerkt dat die uitkomst kan verschillen afhankelijk van wanneer je het invult. Dit komt omdat je het invult volgens jouw ‘lens’ van die dag/maand/jaar en alles wat er bij je speelt.

Bij Human Design kan dat niet. Niet vragen die je invult, maar je geboortegegevens, bepalen hoe jouw design er uit ziet voor de rest van je leven. Net als bij astrologie. Dit staat dus los van hoe jij op die dag denkt over jezelf.

Dit betekent dus ook dat je niet online een beetje kunt lezen en je herkent in een van de types, en je dat type dan dus ‘bent’. Je Human Design ligt namelijk vast bij je geboorte. Als je dit ervaart kan dit ofwel vanuit andere plekken in de chart komen (Human Design is héél diepgaand en complex), of je bent erg ver afgedreven van jezelf en je hebt gedrag aangenomen wat niet bij jou past.

Mocht je dit ervaren, don’t worry, don’t stress. Er is niets goed-of-fout. Ik help je stap voor stap terug naar die plek waar het leven voor je stroomt.

De verschillende Human Design types

Binnen Human Design spreken we van 4 types. Op sommige accounts zul je tegenkomen dat zij 5 typen beschrijven, maar in de kern zijn het er 4. Je type is namelijk gekoppeld aan je aura: het energieveld dat je om je heen draagt. De Manifesting Generator wordt vaak gezien als een apart type, maar in basis werkt het aura hetzelfde als die van een Generator.

Generators (en Manifesting Generators) – 65% van de samenleving

De Generator (35%) en de Manifesting Generator (30%) vallen onder het type ‘Generators’. Zij zijn het meest energieke type door hun sacrale energie. Zij hebben als het ware hun eigen energiefabriek bij zich. Generators zijn hier om dingen te doen waar ze energie van krijgen, en deze levensenergie in hun werk te stoppen. Voor Generators en MG’s is het erg belangrijk om te ontdekken wat zij écht leuk vinden om te doen. Als zij iets hebben gevonden waar ze ‘AAN’ van gaan, zijn het echte bouwers en kunnen zij een waardevolle bijdrage doen aan de wereld met hun levensenergie.

Projectors – 23% van de samenleving

De Projector werkt anders dan het merendeel van de samenleving. Hun energie werkt niet op dezelfde manier als dat van de Generators, en dat hebben ze ook niet nodig. Projectors zijn hier namelijk niet om te werken, maar om energie te begeleiden. Ze zijn zieners. De Projector heeft een uniek aura die er voor zorgt dat ze meer kan zien dan de andere types. Het kan soms voelen alsof ze dwars door je heen kunnen kijken. Omdat ze zoveel zien, kunnen ze heel wijze adviezen geven als ze daartoe worden uitgenodigd. Het is niet ongewoon dat Projectors in adviserende of coachende rollen terecht komen.

Manifestors – 10% van de samenleving

De Manifestor (10% van de samenleving) is hier om dingen te initiëren en te starten. Zij zijn echte go-getters. Zij hebben geen energie van buitenaf nodig om hun urges in de wereld te zetten. Maar, het zijn echte starters, geen afmakers zoals de generators.

De energie van een Manifestor werkt in spurts, en voelt voor buitenstaanders anders aan dan andere typen omdat zij een ‘get-out-of-my-way’ aura hebben. Dit is bewust, zodat zij de nieuwe nog onbewandelde paden kunnen ontdekken. Ze zijn hier om de wereld te voorzien van nieuwe dingen en mogelijkheden.

Reflectors – 1.5% van de samenleving

De Reflector is de magic unicorn binnen Human Design. Ze zijn hier om de wereld en het leven te zien en observeren, en daar wijs uit te worden. Reflectors zijn de spiegels van/voor hun omgeving, en reflecteren hoe gezond de omgeving is waar ze zich in bevinden. In hun kracht staan ze vaak in het hart van hun community. Sommigen noemen de Reflector ook wel de ‘kanarie in de koolmijn’. Als het niet goed gaat met de community, ga je dat aan de Reflector terugzien. De Reflector heeft zelf geen consistente energie, en heeft een bijzonder aura dat van alle energieën een beetje ‘proeft’. Sampling noemen ze dat. Hun zijn is daardoor heel fluïde en ze bewegen mee met de energie van die dag. Voor Reflectors is het belangrijk om hun band met de maan te onderzoeken, omdat ze hier een sterke verbinding mee hebben.

Harmonie met alle types

Zoals je misschien al merkt als je alle types leest, is dat ieder type zijn eigen krachten heeft. Zijn eigen rol, kwaliteiten, en limitaties. En dat is oké. We zijn hier niet om in ons eentje ons ding te doen. We blijven mens, en hebben elkaar nodig.

Als we een lange tijd volledig volgens ons design zouden leven, dan komen precies de juiste samenwerkingen, opdrachten, klanten, vriendschappen, etc. op ons pad die voor ons correct zijn. En dan werkt het geheel samen als een harmonie, vanuit ieders’ kracht.

Hoe ziet dat er dan uit? Een hypothetisch voorbeeld.
Stel: de Manifestor heeft een creatieve urge en wil een huis bouwen van mos (ik zeg maar wat). De Manifestor gaat in de actie stand en initieert dit toffe plan, maar heeft niet de energie om dit állemaal zelf te bouwen, dus die heeft hulp nodig. Die schakelt een generator in die AAN gaat van projecten met mos, om te helpen met het bouwen. Ook wordt er een architect ingehuurd (Projector) die bekend staat om bouwprojecten met bijzondere materialen werkbaar te maken. Deze Projector overziet het project en helpt de bouw in goede banen te leiden, zodat het ook langdurig kan blijven staan en voldoet aan de bouweisen. De Manifestor heeft ondertussen alweer een ander project opgestart terwijl het (ondertussen uitgebreide) team door bouwt. Met een beetje geluk zit er ook een Reflector in het team, die naadloos aanvoelt waar het soepel stroomt in het team en waar niet. Zij kan een prachtige reflectie zijn om het team gezond te houden.

Ik weet mijn Human Design type, en nu?

Binnen Human Design hebben we het vaak over ‘het experiment’. Wat dat inhoudt, is dat je aan de slag gaat met de informatie wat er uit je design komt, en het gaat uitproberen in je leven. Wat gebeurt er als je ‘volgens je design’ leeft, en wat als je dat niet doet? Je gaat spelen met de informatie, om het je eigen te maken en te integreren.

Je Human Design type is een mooie plek om te beginnen. Onderzoek voor jezelf wat jouw type betekent. Reflecteer op welke manieren je het herkent en op welke plekken totáál niet. Ook dit geeft nuttige informatie. Je hoeft er geen oordeel over te hebben, schrijf gewoon op wat je opvalt en journal eventueel je gedachten erover. Weet dat naarmate je meer met Human Design bezig bent, bepaalde informatie gaat ‘klikken’. Dan snap je opeens waarom het zus of zo voor je werkt. Het is geen quick fix, het is een journey.

Dit is je startpunt om jezelf beter te leren kennen.

Zoals je misschien al wel hebt gezien is er veel meer te ontdekken aan je Human Design chart dan alleen je type. Belangrijke elementen die je zult gaan tegenkomen zijn: strategie en autoriteit. Deze geven aan hoe jouw energie het beste tot uiting komt, en wat jouw unieke manier is om beslissingen te nemen (Yup. For realz, er is een ‘manier’ voor!)

Zin om meer te leren over je eigen chart? Lees dan over de verschillende elementen van je chart en hoe je je eigen Human Design chart kunt lezen.

Happy experimenting!

Ben jij een Generator
of Manifesting Generator?

Heb je weinig energie? Mis je flow in je leven?
Wil je weer in contact komen met dat vuurtje in jezelf?
Ga aan de slag met je strategie: waiting to respond.

Picture of Hiske

Hiske

1/3 Sacral Generator
Deel dit artikel:

Ontdek jouw design

Hulp nodig om je eigen design te ontcijferen? Of hulp om je design meer toe te passen in je leven? Boek een reading

Cursus
Sacral
Superpower

Leer als (manifesting) generator hoe jouw sacrale centrum werkt.

Kom in contact met jezelf. Leer hoe jouw persoonlijke energie centrale werkt.

De leukste manier om met je Human Design experiment aan de slag te blijven.

Schrijf je GRATIS in voor de semi-maandelijkse nieuwsbrief en ontvang
👉 opdrachtjes
👉 HD verhalen uit het dagelijks leven
👉 updates over nieuwe blogs, podcasts en events.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *