Zoek
Sluit dit zoekvak.
human design reading - empowerment

Wat is een Human Design reading, en wat heb je er aan?

Als je het over Human Design hebt, gaat het al gauw over een ‘reading’ laten doen. Voor sommige mensen klinkt dat super zweverig. Ik vertel je wat een reading is, wat je kunt verwachten, waar je op moet letten als je een reading laat doen, en ook wat het níet is.

Wat is een Human Design reading?

Binnen Human Design is de chart het uitgangspunt waarvandaan we werken. Deze chart kun je opvragen door je geboortedatum, geboortetijd en geboorteplaats in te vullen in online software, die daarmee voor jou je Human Design chart berekent.

voorbeeld human design berekenen

Vervolgens komt er een plaatje uitrollen, jouw Human Design chart. Dit is een visuele representatie van hoe jij met energie omgaat. Je Human Design is als het ware een energetische stempel, ook wel je energetische blauwdruk genoemd.

Dit plaatje kan er voor een lekenoog uit zien als abracadabra. Al die vlakjes, kleurtjes, lijntjes, getallen. Wat moet je hier mee? Wat betekent het? Dit is waar een Human Design reader in beeld komt.

Een Human Design reader werkt als vertaler van jouw chart

Tijdens een reading neemt de reader je door jouw unieke Human Design chart heen. Hij/zij werkt als het ware als een tolk, en weet de visuele representatie te vertalen zodat jij inzicht krijgt in je chart en daarmee in jezelf.

Je Human Design chart kan inzicht geven in hoe je met energie omgaat. Het laat zien wat je in het leven komt brengen en geeft inzicht in je talenten en valkuilen. Het vertelt je wat je rol is in de wereld en hoe jij het beste beslissingen kunt nemen. Eigenlijk kun je hierin heel duidelijk zien wie jij bent (of hoort te zijn) en daarmee ook wat jij NIET bent en wat je dus mag los laten.

Tijdens een Human Design reading wordt het grote plaatje geschetst van jouw leven, wat je hier komt leren, en wat je hier komt brengen.

Een Human Design reading schetst het grotere verhaal van jouw leven

Wellicht heb je al het een en ander gelezen over Human Design, en ben je wat puzzelstukjes bij elkaar gaan leggen om meer inzicht te krijgen in je eigen Human Design chart. Echter geldt bij Human Design dat 1+1=3. De chart is meer dan de som van de losse delen.

Je kunt een boel leren over de losse elementen in je chart, maar hoe het geheel samenkomt en samenwerkt is waar de echte ‘golden nuggets’ liggen die zorgen voor transformatie. In een reading is dit wat je ontdekt. Er ontstaat namelijk een veel groter verhaal, met duidelijke thema’s, als je je chart als geheel bekijkt en al deze losse elementen en hun impact op elkaar meeneemt. Als je een reading ontvangt ga je deze nuances ontdekken in je chart.

Zelf vind ik dit het aller tofste om te doen aan een reading. Het grotere verhaal schetsen. Ik begin vaak met een korte kennismaking, en vraag uit hoe je dagen er uit zien, waar je tegenaan loopt. Vaak beginnen mijn ogen dan al te fonkelen omdat de chart die ik heb voorbereid, dan opeens begint te leven. Het grote verhaal dat ik in de chart zag, klikt samen met de werkelijkheid van jouw leven. This is where magic happens.

Als je een reading bij mij doet maak ik daarmee ook de vertaalslag naar jouw leven. Ik geef veel voorbeelden, sluit aan op waar jij op dit moment staat, en zorg dat je aan het einde ook weet hoe je met je Human Design experiment aan de slag kunt. Waar jij je aandacht naartoe mag brengen.

Waarom zou je een Human Design reading willen?

Door een reading te laten doen kun je achterover gaan zitten en iemand je laten vertellen over hoe jij werkt. Het is een soort persoonlijkheidstest on steroids. Het geeft je handvatten hoe jij makkelijker door het leven kunt navigeren.

Als ik een reading geef, vertel ik je hoe je meer flow kunt ervaren, wat jij nodig hebt om jouw energie zo optimaal mogelijk te managen, en hoe je meer kunt meebewegen met het leven. Zodat het meer FUN wordt.

Door in je design te leven sta je krachtiger en word je weerbaarder. Inzicht in jezelf is hierbij cruciaal. Je kunt heel precies zien waar jij energie lekt, en waar je aanpassingen mag doen. Je krijgt begrip voor jezelf, en daarmee word je milder naar jezelf.

waarom Human Design readingDaarnaast geeft een reading ook een heerlijke bevestiging van wat je eigenlijk allang wist. Door dit allemaal achter elkaar te horen ga je heel duidelijk zien; wauw, dit ben ik. En GOSH wat ben ik eigenlijk AWESOME! Hoe kan ik nóg meer die kracht belichamen die ik al die tijd al met me meedraag.

Ik hecht veel waarde aan (self-)empowerment. We hebben genoeg twijfel en negatieve gedachten over onszelf! Klaar daarmee. Ik zorg daarom bij mijn readings ook dat je met een beter gevoel over jezelf de reading uit gaat. In mijn optiek is ieder design uniek én waardevol, alleen soms moet je nog ontdekken HOE je dat kunt gebruiken. Ik laat je zien hoe ik door de lens van Human Design naar jou kijk en geef je handvatten zodat jij meer in die power kunt gaan stappen.

Kortweg is een Human Design reading dus een feestje van herkenning, vol inzichten voor je eigen proces, en geeft het je ruimte om jezelf te mogen ontdekken en jezelf te mogen zijn. Het is een prachtige stap om de verbinding met jezelf te herstellen, zodat je écht weer op jezelf durft te gaan vertrouwen.

En als je weer besties bent met jezelf, dan kun je álles aan!
Wil jij zo’n reading? Boek hem hier!

Wat is beter, een geschreven of een 1-op-1 reading?

Persoonlijk geloof ik sterk in de waarde van een 1-op-1 reading. Via zoom of live in persoon. Binnen Human Design wordt er veel gezegd over de frequentie die wordt meegegeven in een reading, en het belang hiervan. Ze zeggen zelfs dat je Human Design experiment begint zodra je dit hebt ervaren. Een 1-op-1 reading kan je echt ‘activeren’ door de frequentie. Deze frequentie die wordt meegegeven is iets wat je merkt als je een gesprek met iemand hebt.

Het voordeel van een 1-op-1 reading is dat je tussendoor vragen kunt stellen om de kennis te verduidelijken, zodat het écht van toepassing is op jouw leven. Zelf neem ik een intake mee zodat ik je een beetje leer kennen, en passende voorbeelden kan geven die op jou van toepassing zijn.

Ik heb altijd een aantal hoofdlijnen die ik behandel, maar op basis van waar jij staat en waar je tegenaan loopt co-creeer ik de reading on the spot voor jou.

Maar voel vooral voor jezelf wat jou het meeste trekt. Iedereen is anders. Sommige mensen lezen liever, dan dat ze in gesprek gaan. Omdat ik weet dat het vaak veel informatie is, en je elke keer wat anders eruit haalt, doe ik mijn readings via zoom en krijg je de opname zodat je deze nog kunt terug kijken of luisteren wanneer jij daar behoefte aan hebt.

Wat ik veel zie gebeuren is dat mensen beginnen met online zelfonderzoek of dat ze een pdf over hun eigen Human Design chart bestellen, en komen later terecht bij een 1-op-1 reading omdat ze toch de vertaalslag missen naar hun eigen leven. Dan heb je zo’n boek, maar wat doe je er vervolgens mee? Hoe pas je dit toe in je eigen leven?

Ik denk dat er voor elke vorm een tijd en plaats is, afhankelijk van hoe je het liefste informatie tot je neemt, en waar je staat in je eigen proces. Bij mij kun je blogs vinden voor het zelfonderzoek, en voor de diepgang kun je een reading of coachings integratietraject bij me volgen.

Bij wie laat je een Human Design reading doen?

Dit is helemaal aan jou. Zelf zeg ik altijd; zorg dat je een vertrouwd gevoel bij iemand hebt. Dat je met iemand resoneert. Of dat nou is omdat je autoriteit (als je al zover bent) dit heeft aangegeven, of omdat iemand ‘gewoon goed voelt’.

Ik vind vertrouwen een van de belangrijkste dingen in een energie uitwisseling, omdat als je iemand vertrouwt, je sneller openstaat voor guidance. Dit zal je helpen om je op het juiste pad te komen, en je Human Design experiment te starten.

Wees je er van bewust dat iedereen anders is, en dat je alleen voor jezelf kunt bepalen of iemand bij jou past. Iedere reader heeft ook vaak zijn/haar eigen manier van werken. Sommige mensen zijn analist, die zijn gecertificeerd bij IHDS (de enige officiele Human Design opleiding), en anderen hebben het op andere manieren geleerd en beheerst.

Wat ik belangrijk vind om te vermelden, is dat de persoon zelf ook actief het Human Design experiment leeft. Dan is de kans ook groter dat iemand de juiste frequentie meegeeft, wat jouw proces in beweging zet. In plaats van dat iemand gewoon de theorie oplepelt. Ikzelf deel veel over mijn eigen experiment in mijn podcast, en op mijn instagram. (Een goede plek als je mij beter wilt leren kennen!)

Als je wat langer in Human Design wereld bekend bent, zul je dit verschil ook gaan voelen bij mensen.

Hoe haal je het meeste uit je Human Design reading?

Een beetje goede reader ontmoet jou waar je nu staat in je proces. Je hoeft hier dus niets speciaal voor voor te bereiden. Wel is het fijn om voor jezelf misschien helder te hebben waar je in het dagelijks leven tegenaanloopt, om dit mee te nemen in het gesprek.

Het allerbelangrijkste om het meeste te halen uit je Human Design reading, is om open te staan voor wat er gaat komen. Je mag je oordelen even lekker op de plank laten liggen, en een open mind hebben.

Je zult merken dat je op sommige dingen die gezegd gaan worden je een flinke weerstand ervaart. Maak daar een mentale notitie van, en benader alles vanuit nieuwsgierigheid. ”Hee interesting, dit triggert mij heel erg merk ik.” Dit is waardevolle informatie voor je proces, omdat hier waarschijnlijk nog conditioneringen op zitten. Geef dit aan bij de reader, wie weet dat je hier nog wat interessants kunt ontdekken aan overtuigingen bijvoorbeeld.

Weet ook dat je vaak meer onderwater meekrijgt (frequentie) dan je bewust van bent. Je hoeft niet alles te onthouden wat er is gezegd. Je lichaam pikt meer op dan je zelf met je mind kunt processen. Durf hier op te vertrouwen.

Een Human Design reading is geen toekomstvoorspelling

Omdat ik dit toch nog af en toe tegenkom, haal ik nog even aan wat een Human Design reading NIET is. Het is in geen enkele manier een toekomstvoorspelling. Je Human Design chart kan thema’s geven waar je in je leven tegenaan zult lopen, maar dit kan op duizenden manieren tot uiting komen. Dit is niet iets waar je met je hoofd bezig hoeft te zijn.

Het is een tool om jouw energetische stempel mee te analyseren. Hoe je met deze stempel om gaat, met wiens energie je in aanraking komt en wat je tegenkomt in het leven, bepalen de route die je uiteindelijk loopt. Je kunt dus niet in een chart zien of iemand ziek gaat worden, iets ergs of iets leuks mee gaat maken.

Human Design is geen glazen bol dus ;).

Een Human Design reading kan héél down to earth zijn

Het ligt natuurlijk een beetje aan bij wie je een reading laat doen, maar voor wie moeite heeft met het spirituele aspect: een Human Design reading kán heel erg down-to-earth zijn. Toegegeven: het helpt wel als je je openstelt voor het idee van Human Design, dat dit iets over jou kan zeggen waar je mee kunt werken.

Ik vond het idee dat je geboortedatum -tijd en -plaats iets over je kon zeggen maar een raar verhaal, ik geloofde er niet in. Zo was ik ook altijd erg skeptisch over astrologie en sterrenbeelden. In het begin heb ik dit stukje dus gewoon genegeerd, en ben gaan kijken wat er uit kwam en wat er voor mij waar/herkenbaar was. Ik ben het gaat uitproberen en zo gaan onderzoeken. Dit noemen ze ook wel het experiment aangaan. Daarbij merkte ik dat het voor mij zó ontzettend klopte, en het heeft mij zo geholpen met mijn proces om dichterbij mezelf te komen, dat ik het ben gaan accepteren.

Ik denk dat ik in de categorie spiritueel nuchter val. Ik geloof wel dat er ‘meer’ is. (Vooral omdat ik denk dat wij als mens vrij arrogant zijn, te denken dat wij boven de natuur staan haha. Ik geloof dat wij onderdeel er van zijn, en dat de natuur véél intelligenter is dan wij doorhebben. Leve het zelfhelendvermogen.)

Mijn readings zijn dus een mix van down-to-earth met hier en daar een spirituele touch. Mijn trademark is het praktisch en toegankelijk maken van Human Design met veel voorbeelden en vergelijkingen. Dit is iets wat ik zelf erg miste. Daarom hoor je mij alles continu uitleggen op basis van voorbeelden uit het dagelijks leven, zodat de soms wat zweverige theorie lekker down-to-earth en toepasbaar wordt.

Boek jouw Human Design reading

Wil jij graag zo’n Human Design reading ervaren?
Lees meer over een 1-op-1 reading met mij, of boek gelijk jouw reading.

Ben jij een Generator
of Manifesting Generator?

Heb je weinig energie? Mis je flow in je leven?
Wil je weer in contact komen met dat vuurtje in jezelf?
Ga aan de slag met je strategie: waiting to respond.

Picture of Hiske

Hiske

1/3 Sacral Generator
Deel dit artikel:

Ontdek jouw design

Hulp nodig om je eigen design te ontcijferen? Of hulp om je design meer toe te passen in je leven? Boek een reading

Cursus
Sacral
Superpower

Leer als (manifesting) generator hoe jouw sacrale centrum werkt.

Kom in contact met jezelf. Leer hoe jouw persoonlijke energie centrale werkt.

De leukste manier om met je Human Design experiment aan de slag te blijven.

Schrijf je GRATIS in voor de semi-maandelijkse nieuwsbrief en ontvang
👉 opdrachtjes
👉 HD verhalen uit het dagelijks leven
👉 updates over nieuwe blogs, podcasts en events.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *