Zoek
Sluit dit zoekvak.
cijfers getallen human design

Wat betekenen de cijfers in de Human Design chart?

Als je voor het eerst je Human Design chart opvraagt, kan het plaatje abracadabra lijken. In deze blog bespreek ik één van de elementen waaruit de chart is opgebouwd. De cijfers, ofwel: de gates.

Disclaimer: type, strategie en autoriteit is de kern van je Human Design

Hoewel de combinatie van de cijfers uiteindelijk bepalen hoe jouw design eruit ziet, is het goed om te weten dat de gates een wat diepgaander stuk van Human Design is. Je Human Design is veel meer dan de som van deze cijfers.

Als je praktische inzichten en handvatten zoekt, is het handig om te beginnen met het onderzoeken van je type, strategie en autoriteit. Of een Human Design reading te laten doen. Dat geeft namelijk een fijner overzicht over wat jouw design voor jou betekent.

Cijfers aan weerszijden in de Human Design chart

Elke chart is opgebouwd uit twee rijen met cijfers. Deze cijfers noemen we gates, of poorten in het Nederlands. Afhankelijk van de kleuren die jouw chart gebruikt, is het meest gangbare dat links rood is, en rechts zwart. Links (rood) verwijst naar onbewust, en rechts (zwart) naar bewust.

Elke gate heeft ook een decimaal. Dat getal achter de punt, noemen we de lijn waar de gate in staat. Dat is nóg weer een stap dieper. Dat is niet relevant voor dit blog.

Getallen in de Human Design centra

De getallen die ín het plaatje met de vormpjes staan, staan altijd op dezelfde plek. Deze getallen representeren de 64 gates. Elke gate representeert een potentiële karaktereigenschap.

Wat jouw design uniek maakt, is de combinatie van wélke getallen in jouw design geactiveerd zijn. Als je geboren wordt, bepaalt de stand van de planeten welke 26 gates bij jou worden geactiveerd. Soms worden er bepaalde gates dubbel geactiveerd. Je zult dit getal dan vaker in je lijst met gates terugvinden.

Als een gate geactiveerd is, dan staat het getal in een van de rode of zwarte rijen én komt er een lijntje uit het cijfer in het plaatje in het midden. Laten we bijvoorbeeld kijken naar het onderste centrum, het vierkantje onderin. Daar zie je links onderin het cijfer 58 staan. Als deze gate bij jou geactiveerd is, dan zal er een lijntje uitkomen.

Wat betekent het als een gate geactiveerd is?

Als je een gate geactiveerd hebt, betekent dit dat jij deze karaktertrek of dit ‘smaakje’ van energie op een vaste manier ervaart. Het is onderdeel van wie jij bent.

Zo heeft gate 58 bijvoorbeeld het thema; ‘the joyous’. Dit is een energie die heel licht en speels is. Als een lente vibe. Het gaat over vitaliteit en om joy te ervaren in het leven.

Heb je deze gate niet geactiveerd, dan betekent het niet dat je dit niet kunt ervaren. Iedereen heeft de potentie om alle 64 gates te ervaren, onder andere via contact met anderen. Het betekent alleen dat jij het niet op een consistente manier ervaart in jouw design, en dat jij hier niet bent om op die eigenschap te vertrouwen.

Jouw design is méér dan de som van de gates

Als je de thema’s van jouw geactiveerde gates combineert, ontstaat er jouw design. Hoe jij werkt, waar jij op kunt vertrouwen. Wees je er wel bewust van, dat er veel meer speelt dan alleen deze gates. Welke gates je geactiveerd hebt, beïnvloedt bijvoorbeeld ook welke vlakjes (centers) er ingekleurd worden of niet, wat weer invloed heeft op wat jouw type, strategie en autoriteit is.

Wil je graag een volledig overzicht van en inzicht in jouw eigen design? Kijk dan of een reading iets voor jou is. In een reading vertaal ik je chart voor jou. Ik neem je mee in jouw design en geef je hapklare inzichten, praktische voorbeelden, en overkoepelende thema’s die spelen. Ik weef alle elementen samen tot één verhaal. Jouw verhaal.

 

Ben jij een Generator
of Manifesting Generator?

Heb je weinig energie? Mis je flow in je leven?
Wil je weer in contact komen met dat vuurtje in jezelf?
Ga aan de slag met je strategie: waiting to respond.

Picture of Hiske

Hiske

1/3 Sacral Generator
Deel dit artikel:

Ontdek jouw design

Hulp nodig om je eigen design te ontcijferen? Of hulp om je design meer toe te passen in je leven? Boek een reading

Cursus
Sacral
Superpower

Leer als (manifesting) generator hoe jouw sacrale centrum werkt.

Kom in contact met jezelf. Leer hoe jouw persoonlijke energie centrale werkt.

De leukste manier om met je Human Design experiment aan de slag te blijven.

Schrijf je GRATIS in voor de semi-maandelijkse nieuwsbrief en ontvang
👉 opdrachtjes
👉 HD verhalen uit het dagelijks leven
👉 updates over nieuwe blogs, podcasts en events.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *