Search
Close this search box.
Human design livedag, handen omhoog

Verslag (en foto’s) Human Design livedag 28 januari 2023

Hoewel het al héél lang op mijn lijstje stond, kwam het er elke keer niet van. Een Human Design livedag organiseren. Mensen bij elkaar brengen met een interesse in Human Design, om ervaringen uit te wisselen. Ik had er zelf al zó’n behoefte aan. Door mijn ervaringen van de Human Design immersions die ik heb meegemaakt in de zomer van 2022, voelde ik nóg sterker: ik wil dat mensen dit laagdrempelig ook kunnen ervaren. Elkaar in real life ontmoeten, en samen ontdekken en ervaren wat de impact is van elkaars energie. In aura, zoals we dat noemen.

De (meeste) foto’s op deze blog zijn gemaakt door fotografe Sonja Luesing.

“Een hele toffe ervaring waarbij puzzelstukjes op z’n plek vielen!”
– Gwen Manders

Hoe het allemaal begon

Hiske Nikki Human Design livedagNikki (5/1 emotional generator) kwam naar Nederland en had een respons gehad op een evenement organiseren, en wilde daar wat mensen voor regelen. Ik (1/3 sacrale generator) voelde direct een sacral YES. Vanuit die respons ben ik gaan reageren op alle oproepjes waar ze om sprekers vroeg omdat ik elke keer weer een nieuwe sacrale respons had. (Instagram, facebookgroepen, e-mail, etc.)

Hoewel ik me in eerste instantie aanmeldde om ‘iets bij te dragen’, werd het toen we elkaar spraken het al gauw een: zullen we dit samen organiseren. Mijn sacrale response was helder. We hebben er een paar dagen overheen laten gaan (Nikki heeft emotionele autoriteit), en na een week voelde ik ook mijn defined heart energie committen. Let’s do this.

Op 2 januari hadden we onze verkennende zoomcall, en op 28 januari stond er een Human Design livedag met 70 man. How. Did. This. Happen? (En te bedenken dat ik tussendoor ook nog bijna 2 weken ziek ben geweest. Hoe dan?!)

“Ik vond het een geweldige dag! Denk er nog altijd met heel veel plezier en enthousiasme aan terug.” – Trienke

In beweging vanuit respons

Nikki en Hiske blijHet was bizar om te ervaren wat dit evenement organiseren met mijn energie deed. Hoewel ik normaal altijd op zie tegen de losse elementen van organiseren (zoals bijvoorbeeld de locatie regelen) ging het nu moeiteloos. Nikki en ik hadden gewéldig gezellige werkmeetings, én we zette tussendoor alles op touw. Ik heb ontzettend veel gelachen en ontzettend veel energie ervaren in dit proces. Wij waren echt een top team.

Hoewel ik wel bekend ben met mijn hang naar controle, en mijn default om te gaan stressen als het niet loopt zoals ik had bedacht, ging het soepel. Alleen op de dag ervoor had ik nog wel momenten van stress. (Ik blijf ook mens he ;P)

Deze flow en moeiteloosheid, is hoe het kan lopen als je vanuit de juiste energie beweegt. Betekende dat alles in 1x helemaal goed liep? Nee. Natuurlijk waren er ook foutjes, tegenvallers en drempels. Maar omdat ik deze vanuit een andere energie aanvloog, hadden ze niet de impact op mij die het normaal zou hebben.

Zoals een metafoor die ik op de livedag gebruikte; ik stond met mijn boom met stevige wortels diep in de grond geaard in mijn eigen energie (volgde mijn strategie & autoriteit), en kon daarom best wel wat wind vangen met mijn takken voor ik dreig om te vallen.

“Sinds het evenement heb ik meer rust en acceptatie van sommige dingen. Ik overanalyseer wat minder en laat dingen gewoon zijn. Observeer het en laat het weer los.” – Robin

Focus op het ervaren van Human Design in plaats van op informatie

Een van de belangrijkste pijlers die Nikki en ik vaststelden toen we de dag gingen organiseren is dat we de nadruk wilde leggen op ervaren. Er is zoveel informatie out there met betrekking tot Human Design, dat velen blijven hangen in de kennis. Meer en meer informatie verzamelen, in plaats van er zelf mee aan de slag te gaan. Want dat is waar de échte waarde ligt van Human Design. In het ervaren. Het experimenteren. Ontdekken wat voor jou werkt, en hoe dan.

Ik ben zelf groot fan van het uitwisselen van dat soort ervaringen. Praktische voorbeelden. Hoe voelt het voor je, wat heb je ontdekt. Dit is ook wat ik in mijn podcast Het Experiment bespreek. Real life ervaringen, uit het leven gegrepen in gesprek met anderen. Hier wilde ik een vleugje van mee geven op de livedag. Leren met en van elkaar.

“Super leerzaam. Ook de herkenning uit de ervaringen die anderen deelden vond ik heel gaaf. Je kent elkaar helemaal niet en toch heb je zo’n zelfde ervaring. Super bijzonder!” – Trienke

human design lichaamsbewustzijn

Lichaamsbewustzijn met in-aura oefeningen

Een van de belangrijke elementen van de dag was het ervaren van elkaars aura. We hebben de aandacht naar binnen gebracht, met behulp van een fijne meditatie van Deirdre. Na alle exciting energie van elkaar ontmoeten, was het belangrijk om te zakken. Te gronden en onze aandacht te brengen naar wat we voelden in ons lijf. Vervolgens zijn we gaan spelen met verschillende energetische oefeningen. Zodat we ons bewust werden van de impact van de energie van een ander. Hoe voelt het als een ander bij jou staat met een andere definitie in zijn/haar chart? Hoe voelt het als een groep projectors hun aandacht op jou richt?

”Heel bijzonder. Ik vind het nog moeilijk om uit mijn hoofd in mijn lichaam te komen. Maar heb het toch kunnen ervaren door de oefeningen en dat was fijn en geeft hoop” – Karina

human design livedag

De impact van het sacrale centrum

We startte de dag met een oefening om de impact van het sacrale centrum te ervaren. Omdat we all day everyday met mensen in aanraking komen, zijn we ons niet altijd even bewust wat dit met ons doet. Waarschijnlijk voel je wel dat sommige mensen je leegtrekken, en anderen je energie geven. Maar nu gingen we echt puur richten op het verschil tussen de impact van sacrale definitie en niet. In de basis is er best wel een groot verschil tussen de sacrals (70% van de samenleving) en de non-sacrals (30% van de samenleving).

Om deze oefening uit te voeren gingen de sacrals (generators en MGs) bij elkaar staan, en de non-sacrals (projectors, manifestors en reflectors) ook. Uit elkaars aura. Hoe voelt dat, als je wél met mensen bent, maar niet met sacrals (of juist alléén met sacrals)?

“Heel gaaf om te voelen hoe dat dus werkt. Het heeft mijn ogen geopend, hoeveel invloed het heeft op je dagelijkse leven als je niet bewust bent van je open centers.” – Amanda

Omdat ik zelf een generator ben, en dus een gedefinieerd (ingekleurd) sacraal centrum, kan ik alleen vertellen hoe het voor mij aan de kant van de sacrals was. Toen we bij elkaar gingen staan, uit aura van de non-sacrals merkte ik een buzz. De groep stond in de let’s-go-already stand, voelde onrustig, om daar zo maar te staan te voelen. They were ready to move. De kracht die in dit centrum huist, is groter dan velen zich realiseren. Hoe meer je wacht, hoe meer je die power voelt opbouwen. Als je dan een juiste respons hebt, dan GA je. Dan komt die energie gericht tot uiting in hetgeen je op gereageerd.

Bij de groep ongedefinieerden daalde juist een soort rust over hen heen. Eindelijk even geen beïnvloeding van die hupserige generator energie. Hoe is dat? En daarmee ook de realisatie wat dit dus betekent voor het dagelijks leven. Met bijvoorbeeld generator kinderen of partners.

Vanuit deze bewustwording, eerst in je ‘eigen groep’ kun je dus ook heel goed voelen als je vervolgens wél weer in aura komt met de tegenpool. Wat gebeurt er dan? Hoe voelt dat? Wat is de impact? Deze ervaringen deelden we vervolgens met de groep.

“Echt het voelen was een enorme eye-opener! Hoe voelt het als ik in aura ben en weer uit aura. En wat kunnen anderen van mij oppikken? Dat neem ik nu veel bewuster mee in mijn omgang met anderen.” – Trienke

Lichaamsbewustzijn voor zowel open als gesloten centra

Oefeningen zoals hierboven beschreven hebben we met verschillende centra gedaan. Naast het sacrale centrum kwam ook het hartcentrum en de de solar plexus (emotie centrum) langs.

“Ik heb zelf de solar plexus ongedefinieerd en toen de gedefinieerde dichterbij stonden, voelde ik een enorme druk aan emoties en het voelde heel zwaar. Toen ze weer weggingen voelde ik weer rust en het werd koud en kil. Voor mij was dit bijzonder om te voelen en te ervaren dat die heftige emoties niet altijd van mij zijn.” – Amanda

Hoewel het voor de hand liggend zou zijn om te zeggen dat het vooral bijzonder is om te voelen wat de impact is op je open centra, is het in mijn optiek ook een belangrijke oefening om je bewust te worden van je eigen definitie. Dit is ten slotte de energie die je hier in de wereld komt brengen.

Door als groep bij elkaar te staan met het gedefinieerde centrum, en daar de aandacht op te richten, kan het zijn dat je je gesterkt voelt. Dat je bewuster wordt van die energie die al in jou huist.

Zo is bijvoorbeeld het hartcentrum voor mij eentje die me elke keer raakt. Ik heb deze oefening ondertussen meerdere keren gedaan, en elke keer roert het mij tot tranen. Mijn gedefinieerde hartcentrum heeft veel conditionering opgepikt, waardoor ik mezelf snel kleiner maak. Mijn schouders gaan hangen.

Door te staan met andere defined hearts, voel ik de krachtige energie van mijn hartcentrum. Ga ik steviger staan, neem ik mijn ruimte in. Gaat mijn borst vooruit en mijn kin omhoog. Sta ik als een krachtige warrior. Dit soort ervaringen helpen me om deze hart-energie ook sterker te belichamen. Te voelen in mijn lijf. Want omdat ik dit centrum gedefinieerd heb, is het een consistent onderdeel van mijn design.

 

Uitwisselen van ervaringen

Een ander belangrijk onderdeel van de dag was het met elkaar in gesprek gaan. Lekker kunnen nerden met anderen die óók in hun Human Design experiment zitten. Reflecteren op wat je merkt, en hoe dat vanuit Human Design te zien is. Omdat iedereen een sticker op had met naam, profiel, autoriteit en color coded type, was het makkelijk om direct te zien of je in aura stond met een manifestor of generator.

“Super leerzaam. Ook de herkenning uit de ervaringen die anderen deelden vond ik heel gaaf. Je kent elkaar helemaal niet en toch heb je zo’n zelfde ervaring. Super bijzonder!” – Trienke

Ervaringen werden uitgewisseld, vragen beantwoord. In de door ons vooraf opgezette paneldiscussie, en tussendoor in groepjes. Maar ook na de energetische oefeningen was er ruimte voor plenaire reflectie; wat merkte je, wat viel op. Hoe was dat voor je?

Dit zorgde voor een verdieping in de ervaring. Soms ben je nog aan het verwerken en kun je een ervaring zelf geen woorden geven, maar klikt het opeens als iemand anders dat weet uit te spreken.

Veilige omgeving om te experimenteren

Al met al was het een heel fijne dag, met een geweldige groep aan leuke fijne mensen bij elkaar. We hebben gedanst, kwetsbaar gedeeld, gelachen, naar binnen gekeerd, ervaren. We hoorden terug van de bezoekers dat ze het zo fijn hebben ervaren omdat ze het gevoel hadden dat ze écht zichzelf mochten zijn. Iedereen zorgde goed voor zijn/haar eigen energie, nam afstand of pauze wanneer het nodig was. Mensen vonden elkaar.

Ik vond het fijn om te zien hoe iedereen elkaar ook de ruimte gaf voor hun eigen proces. Er was ruimte voor ontdekken, onderzoeken, en experimenteren. Precies zoals we het ons hadden voorgesteld. Een safe space om te durven ervaren, voelen en experimenteren.

“Heel open, veilig en fijn om met gelijkgestemden te zijn die elkaar respecteren.” – Robin

Human Design livedag

“Het heeft mij laten ervaren waar het werkelijk om gaat. Lichaamsbewustzijn en voelen.” – Karina

Dankbaar en trots

Voor mij was het heel bijzonder om een dag zoals dit te mogen begeleiden. Ik kan er nog steeds niet bij met mijn hoofd dat we met 70 waren!

Ik was voor mijn doen meer energetisch afgestemd op de groep en wat er nodig was dan ik op andere events zou zijn. Voor mij was het een prachtige les om te ontdekken dat ik én hoog in mijn sacrale energie kan zitten én geaard en stevig kan staan, én gevoelig kan zijn voor de energie in de ruimte.

Ik ben ontzettend dankbaar voor deze toffe Human Design livedag, en iedereen die er aan heeft bijgedragen. Zowel achter de schermen, als panellid of als deelnemer.

Wil jij nou ook jouw experiment verdiepen, hou dan mijn instagram in de gaten. Want er komt een tof (online) aanbod aan, in samenwerking met Nikki!

Zo. Ik ga nog even nagenieten van alle foto’s* en de aftermovie** en ik hoop jij ook.

“Ik vond het magisch om zoveel te voelen en ervaren” – Lieke

 

*fotocredits: Sonja Luesing
De foto’s zijn gecomprimeerd, en hierdoor helaas van minder hoge kwaliteit.
Ik ben op zoek naar een oplossing binnen de tools die ik gebruik.

**video door: Sabine van Sahane Stories

Ben jij een Generator
of Manifesting Generator?

Heb je weinig energie? Mis je flow in je leven?
Wil je weer in contact komen met dat vuurtje in jezelf?
Ga aan de slag met je strategie: waiting to respond.

Picture of Hiske

Hiske

1/3 Sacral Generator
Deel dit artikel:

Ontdek jouw design

Hulp nodig om je eigen design te ontcijferen? Of hulp om je design meer toe te passen in je leven? Boek een reading

Cursus
Sacral
Superpower

Leer als (manifesting) generator hoe jouw sacrale centrum werkt.

Kom in contact met jezelf. Leer hoe jouw persoonlijke energie centrale werkt.

De leukste manier om met je Human Design experiment aan de slag te blijven.

Schrijf je GRATIS in voor de semi-maandelijkse nieuwsbrief en ontvang
👉 opdrachtjes
👉 HD verhalen uit het dagelijks leven
👉 updates over nieuwe blogs, podcasts en events.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *