wachten op uitnodiging wachten reageren

Het verschil tussen wachten op de respons en wachten op de uitnodiging

Als je wat breder naar Human Design kijkt, en je ook in de andere typen verdiept, zul je al snel overeenkomsten en verschillen vinden. Vandaag bespreek ik het verschil tussen de strategie van de (manifesting) generator en de projector. Want wat is nu eigenlijk het verschil tussen wait to respond en wait for the invitation?

Strategie is een safetypalletje op je energie

De strategie zorgt er voor alle typen voor dat de energie op de juiste manier gebruikt wordt. Je kunt het als het ware zien als een veiligheidssysteem. Het zorgt ervoor dat de energie rijkelijk kan stromen als het op de (voor jou) juiste manier gebeurt. Zodat jouw energie op de ‘juiste’ manier wordt besteed. Je strategie is daarom ook een fijn element om mee aan de slag te gaan in je eigen experiment. Hoe meer jij bewust gebruik maakt van je strategie, hoe meer je jezelf zult vinden in situaties die energetisch correct voor jou zijn. (Uiteraard speelt je autoriteit; jouw beslis mechanisme, ook nog een belangrijke rol!)

Strategie voor generators: wachten op je respons

Als we het hebben over de strategie van generator typen (dus de generator én de manifesting generator) is dat wait to respond. Maar wat betekent dat nou precies?

Deze strategie staat in verbinding met het sacrale centrum. Het sacrale centrum werkt met een soort aan/uit knop. Het is of ja, of nee, en er zit niets tussenin. Binair noemen we dat. Als we het hebben over wachten op de respons is dat de respons van het sacrale centrum. Deze geeft je aan of je ergens wel of geen energie voor hebt. Dit kan op van alles zijn. De generator kan op alles buiten zichzelf reageren. Een mooi interieur, een vraag van een ander, of een plantje dat slap hangt. Als je wacht op de respons dan wacht je tot je sacral reageert op iets buiten jezelf. Als je in de koelkast kijkt om iets te eten: OEEE lekker kaas! Of dat je dat zielige plantje gelijk maar water gaat geven omdat hij er slapjes bijhangt.

Generator ga pas in de actie bij een Hell Yes

Stel dat een generator tussen de vacatures aan het scrollen is, en haar oog valt op een héél tof bedrijf waarop haar sacral reageert: YES! Als de generator met die energie aan de slag gaat om een brief te schrijven om daar te solliciteren, dan is dat vanuit de juiste strategie gehandeld. De generator is in actie gekomen vanuit een respons. Het sacrale centrum gaf aan: YES hier heb ik energie voor, en deze energie is daarvoor gebruikt. Of de generator vervolgens de brief verstuurt om daar te gaan werken is een beslissing die genomen mag worden met de autoriteit.

Strategie voor projectors: wachten op de uitnodiging.

Bij projectors is een belangrijk onderdeel van de strategie om zich erkend en gezien te voelen in zijn/haar skills. Vervolgens moet de projector ook worden uitgenodigd om haar skills toe te passen. Dit hele proces noemen we; wachten op de uitnodiging.

Dit wachten op de uitnodiging is bij de projector iets wat vanuit een ander persoon kan gebeuren. Het hoeft niet letterlijk in woorden te zijn; “ik nodig je uit om jouw kijk hierop te geven”. Maar het kan ook een meer energetische uitnodiging zijn. Het is aan de projector om te voelen en gaan herkennen wanneer een uitnodiging energetisch correct voor haar is en dit eventueel te checken met haar omgeving.

Een projector correct uitnodigen

Dus als we het hebben over solliciteren: stel een goede vriendin van je is projector. Jij werkt bij een bedrijf waar zij al meermalen heeft aangegeven jaloers te zijn op de leuke band die jij hebt met je collega’s. Op een dag komt er een vacature vrij.

Op het moment dat je haar de vacature voorlegt is het belangrijk dat zij als projector zich gezien voelt in haar skills. Dus als jij vervolgens zegt; “hee je wilde toch hier komen werken? Kijk, er is een vacature. Kun je op solliciteren. Dat kun je wel denk ik.” dan zit daar geen persoonlijke uitnodiging in. Het is slechts informatie.

Als je daarentegen oprecht vindt dat de vacature bij haar past kun je iets zeggen als: “Ik vind jou zó goed in *insert skill* en ik zou het zó tof en gezellig vinden om met jou te kunnen werken. Guess what, er is een vacature bij ons vrijgekomen waar jij perfect voor zou zijn. Jij zou zo’n groot verschil kunnen maken in onze *insert situatie*. Wat denk je, lijkt het je wat?” Hierin bevestig je haar in haar skills én nodig je haar energetisch uit om te overwegen om te komen solliciteren voor die functie. De beslissing om op de uitnodiging in te gaan is eentje die de projector mag bepalen met haar autoriteit.

Disclaimer: Ik heb verschillende projectors gesproken die zeggen dat zij reageren op een uitnodiging uit het universum. Dit is niet per se iets waar ik achter sta. Ik geloof dat het meer gaat over de uitnodiging van buitenaf. Het leven nodigt je uit om deel te nemen via andere mensen. Ja, het is 100% belangrijk om je lijntje met het universum sterk te houden, en vooral lekker te doen waar jij heel blij van wordt. Maar als het gaat om die gifts actief te delen met de wereld, is het wat mij betreft belangrijk dat je wordt erkend en uitgenodigd door andere mensen.

Het verschil tussen wachten op de respons en wachten op de uitnodiging

Generator: wacht op een respons bij…. alles

Bij de (manifesting) generator gaat het ‘wachten om te reageren’ over… alles. Idealiter wacht je op een sacral respons voor alles wat je kunt bedenken. Wat je gaat eten, waar je wilt wonen, waar je naartoe op vakantie gaat, wat je vandaag gaat doen. Alles waar je je energie aan uitgeeft is het belangrijk om eerst een sacrale respons te hebben. Daarnaast kun je reageren op alles buiten jezelf. Van abstracte objecten die je ziet, als sociale situaties, als in letterlijk contact met een ander.

Projector: wacht op de uitnodiging voor grote levensthema’s & het delen van je skills

Voor de projector gaat het wachten op de uitnodiging vooral over de grotere dingen in het leven. De vriendschappen en relaties die je hebt, het werk wat je doet, en het aller belangrijkste; waar je je skills toepast buiten jezelf. Ook als dat gaat om advies bij een vriendin. Dat is óók gebruikmaken van je skills, dus daarbij is het belangrijk om te worden uitgenodigd. De uitnodiging komt daardoor ook voornamelijk vanuit contact met anderen. Dus dingen als; deze situatie schreeuwde mijn uitnodiging om hier op in te gaan, gaat helaas niet op ;).

Generator reageert op alles buiten zichzelf

Een generator kan op álles buiten zichzelf reageren. Kleuren, geuren, situaties, geluiden, verhalen. Eigenlijk op alles wat je ziet en om je heen gebeurt. Zowel levenloze objecten als levende dieren, planten en mensen. Maar ook vragen van mensen bijvoorbeeld.

Projector wordt uitgenodigd door een ander

Bij de projector gaat het erom dat de projector een uitnodiging ontvangt van een ander mens. Dat er een energie uitwisseling is.

In basis zijn de projector en de generator écht andere aura-types. Dus naast dat ze beiden een andere strategie hebben, voelt het energieveld van de twee typen ook anders voor hun omgeving. Beide typen mogen dus wachten, om hun energie op de juiste manier te gebruiken. Maar ieder doet dat op zijn eigen manier.

Ben jij een (manifesting) generator en wil je aan de slag met jouw strategie? Check dan de online cursus: Sacral Superpower. Hierin leer je hoe je jouw strategie kunt inzetten zodat je meer flow en energie kunt ervaren. Daarnaast vind je er praktische oefeningen om de connectie met je sacral response te versterken.

Ben jij een Generator
of Manifesting Generator?

Heb je weinig energie? Mis je flow in je leven?
Wil je weer in contact komen met dat vuurtje in jezelf?
Ga aan de slag met je strategie: waiting to respond.

Hiske

Hiske

1/3 Sacral Generator
Deel dit artikel:

Ontdek jouw design

Hulp nodig om je eigen design te ontcijferen? Of hulp om je design meer toe te passen in je leven? Boek een reading

Cursus
Sacral
Superpower

Leer als (manifesting) generator hoe jouw sacrale centrum werkt.

Kom in contact met jezelf. Leer hoe jouw persoonlijke energie centrale werkt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *