Zoek
Sluit dit zoekvak.
wachten op uitnodiging wachten reageren

Het verschil tussen wachten op de respons en wachten op de uitnodiging

Als je wat breder naar Human Design kijkt, en je ook in de andere typen verdiept, zul je al snel overeenkomsten en verschillen vinden. Vandaag bespreek ik het verschil tussen de strategie van de (manifesting) generator en de projector. Want wat is nu eigenlijk het verschil tussen wait to respond en wait for the invitation?

Strategie is een safetypalletje op je energie

De strategie zorgt er voor alle typen voor dat de energie op de juiste manier gebruikt wordt. Je kunt het als het ware zien als een veiligheidssysteem. Het zorgt ervoor dat de energie rijkelijk kan stromen als het op de (voor jou) juiste manier gebeurt. Zodat jouw energie op de ‘juiste’ manier wordt besteed. Je strategie is daarom ook een fijn element om mee aan de slag te gaan in je eigen experiment. Hoe meer jij bewust gebruik maakt van je strategie, hoe meer je jezelf zult vinden in situaties die energetisch correct voor jou zijn. (Uiteraard speelt je autoriteit; jouw beslis mechanisme, ook nog een belangrijke rol!)

Strategie voor generators: wachten op je respons

Als we het hebben over de strategie van generator typen (dus de generator én de manifesting generator) is dat wait to respond. Maar wat betekent dat nou precies?

Deze strategie staat in verbinding met het sacrale centrum. Het sacrale centrum werkt met een soort aan/uit knop. Het is of ja, of nee, en er zit niets tussenin. Binair noemen we dat. Als we het hebben over wachten op de respons is dat de respons van het sacrale centrum. Deze geeft je aan of je ergens wel of geen energie voor hebt. Dit kan op van alles zijn. De generator kan op alles buiten zichzelf reageren. Een mooi interieur, een vraag van een ander, of een plantje dat slap hangt. Als je wacht op de respons dan wacht je tot je sacral reageert op iets buiten jezelf. Als je in de koelkast kijkt om iets te eten: OEEE lekker kaas! Of dat je dat zielige plantje gelijk maar water gaat geven omdat hij er slapjes bijhangt.

Generator ga pas in de actie bij een Hell Yes

Stel dat een generator tussen de vacatures aan het scrollen is, en haar oog valt op een héél tof bedrijf waarop haar sacral reageert: YES! Als de generator met die energie aan de slag gaat om een brief te schrijven om daar te solliciteren, dan is dat vanuit de juiste strategie gehandeld. De generator is in actie gekomen vanuit een respons. Het sacrale centrum gaf aan: YES hier heb ik energie voor, en deze energie is daarvoor gebruikt. Of de generator vervolgens de brief verstuurt om daar te gaan werken is een beslissing die genomen mag worden met de autoriteit.

Strategie voor projectors: wachten op de uitnodiging.

Bij projectors is een belangrijk onderdeel van de strategie om zich erkend en gezien te voelen in zijn/haar skills. Vervolgens moet de projector ook worden uitgenodigd om haar skills toe te passen. Dit hele proces noemen we; wachten op de uitnodiging.

Dit wachten op de uitnodiging is bij de projector iets wat vanuit een ander persoon kan gebeuren. Het hoeft niet letterlijk in woorden te zijn; “ik nodig je uit om jouw kijk hierop te geven”. Maar het kan ook een meer energetische uitnodiging zijn. Het is aan de projector om te voelen en gaan herkennen wanneer een uitnodiging energetisch correct voor haar is en dit eventueel te checken met haar omgeving.

Een projector correct uitnodigen

Dus als we het hebben over solliciteren: stel een goede vriendin van je is projector. Jij werkt bij een bedrijf waar zij al meermalen heeft aangegeven jaloers te zijn op de leuke band die jij hebt met je collega’s. Op een dag komt er een vacature vrij.

Op het moment dat je haar de vacature voorlegt is het belangrijk dat zij als projector zich gezien voelt in haar skills. Dus als jij vervolgens zegt; “hee je wilde toch hier komen werken? Kijk, er is een vacature. Kun je op solliciteren. Dat kun je wel denk ik.” dan zit daar geen persoonlijke uitnodiging in. Het is slechts informatie.

Als je daarentegen oprecht vindt dat de vacature bij haar past kun je iets zeggen als: “Ik vind jou zó goed in *insert skill* en ik zou het zó tof en gezellig vinden om met jou te kunnen werken. Guess what, er is een vacature bij ons vrijgekomen waar jij perfect voor zou zijn. Jij zou zo’n groot verschil kunnen maken in onze *insert situatie*. Wat denk je, lijkt het je wat?” Hierin bevestig je haar in haar skills én nodig je haar energetisch uit om te overwegen om te komen solliciteren voor die functie. De beslissing om op de uitnodiging in te gaan is eentje die de projector mag bepalen met haar autoriteit.

Disclaimer: Ik heb verschillende projectors gesproken die zeggen dat zij reageren op een uitnodiging uit het universum. Dit is niet per se iets waar ik achter sta. Ik geloof dat het meer gaat over de uitnodiging van buitenaf. Het leven nodigt je uit om deel te nemen via andere mensen. Ja, het is 100% belangrijk om je lijntje met het universum sterk te houden, en vooral lekker te doen waar jij heel blij van wordt. Maar als het gaat om die gifts actief te delen met de wereld, is het wat mij betreft belangrijk dat je wordt erkend en uitgenodigd door andere mensen.

Het verschil tussen wachten op de respons en wachten op de uitnodiging

Generator: wacht op een respons bij…. alles

Bij de (manifesting) generator gaat het ‘wachten om te reageren’ over… alles. Idealiter wacht je op een sacral respons voor alles wat je kunt bedenken. Wat je gaat eten, waar je wilt wonen, waar je naartoe op vakantie gaat, wat je vandaag gaat doen. Alles waar je je energie aan uitgeeft is het belangrijk om eerst een sacrale respons te hebben. Daarnaast kun je reageren op alles buiten jezelf. Van abstracte objecten die je ziet, als sociale situaties, als in letterlijk contact met een ander.

Projector: wacht op de uitnodiging voor grote levensthema’s & het delen van je skills

Voor de projector gaat het wachten op de uitnodiging vooral over de grotere dingen in het leven. De vriendschappen en relaties die je hebt, het werk wat je doet, en het aller belangrijkste; waar je je skills toepast buiten jezelf. Ook als dat gaat om advies bij een vriendin. Dat is óók gebruikmaken van je skills, dus daarbij is het belangrijk om te worden uitgenodigd. De uitnodiging komt daardoor ook voornamelijk vanuit contact met anderen. Dus dingen als; deze situatie schreeuwde mijn uitnodiging om hier op in te gaan, gaat helaas niet op ;).

Generator reageert op alles buiten zichzelf

Een generator kan op álles buiten zichzelf reageren. Kleuren, geuren, situaties, geluiden, verhalen. Eigenlijk op alles wat je ziet en om je heen gebeurt. Zowel levenloze objecten als levende dieren, planten en mensen. Maar ook vragen van mensen bijvoorbeeld.

Projector wordt uitgenodigd door een ander

Bij de projector gaat het erom dat de projector een uitnodiging ontvangt van een ander mens. Dat er een energie uitwisseling is.

In basis zijn de projector en de generator écht andere aura-types. Dus naast dat ze beiden een andere strategie hebben, voelt het energieveld van de twee typen ook anders voor hun omgeving. Beide typen mogen dus wachten, om hun energie op de juiste manier te gebruiken. Maar ieder doet dat op zijn eigen manier.

Ben jij een (manifesting) generator en wil je aan de slag met jouw strategie? Check dan de online cursus: Sacral Superpower. Hierin leer je hoe je jouw strategie kunt inzetten zodat je meer flow en energie kunt ervaren. Daarnaast vind je er praktische oefeningen om de connectie met je sacral response te versterken.

Ben jij een Generator
of Manifesting Generator?

Heb je weinig energie? Mis je flow in je leven?
Wil je weer in contact komen met dat vuurtje in jezelf?
Ga aan de slag met je strategie: waiting to respond.

Picture of Hiske

Hiske

1/3 Sacral Generator
Deel dit artikel:

Ontdek jouw design

Hulp nodig om je eigen design te ontcijferen? Of hulp om je design meer toe te passen in je leven? Boek een reading

Cursus
Sacral
Superpower

Leer als (manifesting) generator hoe jouw sacrale centrum werkt.

Kom in contact met jezelf. Leer hoe jouw persoonlijke energie centrale werkt.

De leukste manier om met je Human Design experiment aan de slag te blijven.

Schrijf je GRATIS in voor de semi-maandelijkse nieuwsbrief en ontvang
👉 opdrachtjes
👉 HD verhalen uit het dagelijks leven
👉 updates over nieuwe blogs, podcasts en events.

3 gedachten over “Het verschil tussen wachten op de respons en wachten op de uitnodiging”

 1. 1) Als 1/3 investigator-experimenter generator: is het dan wait to respond EN/OF explore/investigate to respond?
  2) Dus is het wachten op een innerlijke FULL YES, en dan nog eerst onderzoeken vóórdat je jouw volle ja geeft?
  3) Of is het onderzoeken en experimenteren voor nádat je de volle ja hebt gezegd op iets/iemand?
  4) Dus is het achteraf kijken of je volle ja terecht was, en indien je onderzoekt of ondervindt/ervaart dat het toch geen volle ja is, dan daarna pas je conclusies (kán) trekken, en op naar een andere kans om uit te proberen?
  4) En ook: als je twijfelt aan een kans/idee/voorstel/iets buiten jezelf, dan is het in feite een niet-volle-ja, dus een neen zeggen?
  5) Omdat je kan twijfelen als 1/3 als iets je pad kruist aangezien je als 1/3 het eerst diepgaand wilt onderzoeken (info verzamelen, of ALLES weten vooraf over een aanbieding bijvoorbeeld – wat niet altijd mogelijk is?) of eerst wenst te ervaren/ondervinden alvorens je een volle ja kán geven?
  6) Soms denk ik dat ik enkel volle ja’s op mijn eigen ideeën/initiatieven kan geven, maar initiëren is niets voor generators, of wél?
  Het is wat verwarrend 😉 Met dank!

  1. Hi lili,
   1) waiting to respond staat los van je profiel. Dus het kan zijn dat je respondeert op iets verder te onderzoeken, dat kan. Maar je profiel staat los van je strategie. Ik ben zelf ook een 1/3 generator, je kunt mij op instagram volgen om te zien hoe ik dat doe in mijn leven.
   (of mijn podcast luisteren)
   2) jouw strategie bepaalt waar jij energie voor hebt. Als je niet die energy-raise voelt, dan is het waarschijnlijk een nee op dit moment. Het kan zijn dat je wel een ja hebt op het onderzoeken. of op beide niet.
   3) zie 1 en 2.
   4) Nee dit staat totaal los van elkaar. je respons is waar je op dit moment energie voor hebt. er is geen ‘goed of fout’. Je autoriteit beslist wat voor jou de juiste keuze is. Als je achteraf ontdekt dat het niet een volledige ja is, kun je bijsturen. Dit is voer voor je experiment.
   Als je twijfelt, dan is het bijv niet voor nu. Maar ook dit ligt aan jouw autoriteit. Als je emotionele autoriteit hebt, dan heb je tijd nodig om een beslissing te nemen.
   5) Je profiel is hoe je dingen aanvliegt. dat is iets wat natuurlijk komt. Dit is niet iets wat je hoeft ‘in te zetten of te overwegen’.
   Ook hierbij geldt: Het ligt helemaal aan je autoriteit. als je veel twijfelt is de kans groot dat je een emotionele autoriteit hebt, of nog niet in contact staat met je sacrale autoriteit :).
   6) initieren is zeker niet voor generators. Maar probeer het uit, en ontdek voor jezelf wat werkt en wat niet :). Het is tenslotte een experiment.
   De kans is aanwezig dat je gewoon niet enthousiast bent, of de energie hebt, voor de dingen die tot dusver op je pad zijn gekomen. Je kunt wel met een nieuw idee komen in respons op iets. Bijv, iemand vertelt over een retraite die ze heeft gedaan. Jij hebt afgelopen weekend een familieopstelling ervaren. OEH! Hoe vet zou het zijn als we een retraite combineren met zo’n familieopstelling! Kan respons zijn.
   Let me know of dit helpt! Anders zou ik je aanraden een keer een sessie te boeken, dan kan ik het je beter uitleggen!

   Groetjes

 2. Dankjewel, Hiske, ja, het is wel wat duidelijker nu.
  1) Die twijfel is wellicht omdat ik zo werd geconditioneerd om niet naar mijn sacrale autoriteit te luisteren en ik misschien denk: voor een keer dat ik een kans in mijn schoot krijg… maar dan voel ik wel: tsja, iets anders zou me toch gelukkiger maken; ik mag dus meer luisteren en niet vrezen dat er niets op mijn pad komt ;p
  2) Ja, de vraag is: wat is initiëren? Als ik een idee heb, dan is het toch wel érgens een respons op iets in mijn wereld natuurlijk; ik denk dan: daar is nood aan in de wereld (zonder dat een ander dat zegt-vraagt), en zou ik zelf leuk vinden om te doen of te ontvangen, maar dan ga ik in een modus van: tsja, wie zegt dat iemand dáár open, klaar en ontvankelijk voor is… dat is misschien gewoon uitproberen en durven, wie weet. 😉 Een manifestator is dan misschien iemand die iets start zónder het idee van: ik zie iets in de wereld en ik wil kijken of ik daar iets kan aan verbeteren of bijdragen ofzo, of zónder dat het hem/haar zélf energie/passie moet gaan geven, of een idee zónder dat het een antwoord is op iets anders in zijn/haar realiteit?
  3) Een fictief voorbeeld: een generator is gek op geurtjes en op alles dat eco is, en zegt ‘hier ga ik van aan’ en gaat zo’n winkeltje starten vanuit passie, en vol energie en interesse van binnenuit VERSUS een manifestator zegt: ik zet hier vandaag een pop-up parfumwinkel op, want dat verdient nu eenmaal goed, en overmorgen denk ik aan een bloemenwinkel (ook al heb ik geen passie voor bloemen, het lukt mij gewoon vanzelf; ik verkoop alles, ook zonder dat het mij per se boeit, want daar zijn andere mensen – vast generatoren (die hopelijk niet zo geconditioneerd werden dat ze eindigen in een burn-out omdat bloemen hen óók niet boeit :p ) – voor)?
  4) Ik denk dan: heb ik als generator per se een manifestator ‘nodig’? Misschien eerder dat een manifestator wel een generator kan nodig hebben. Of kunnen beiden in feite zonder elkaar; de manifestator heeft een idee, maar zijn/haar energie is niet oneindig dus dient wat op te passen daarmee als die het zélf wilt uitvoeren, en een generator mag het eigen idee zélf uitvoeren, maar moet zorgen dat hij zichzelf niet draineert door iets te gaan doen wat niet (meer) resoneert. Ik sla misschien de bal volledig mis(?), maar ik probeer het verschil te ‘vangen’ 😀
  5) Ik zal om te beginnen eens zoeken naar je podcast. Nogmaals dank.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *