Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat is het verschil tussen een generator en manifesting generator?

Als je online kijkt zie je de ene keer losse content specifiek gericht op manifesting generators en de andere keer val je als MG opeens onder de generators. Hoe zit dat nou precies en wat is het verschil tussen een generator en een manifesting generator (MG)? In dit blog leg ik je het uit.

Vier of vijf typen?

In origine zijn er vier verschillende typen: de generator, de manifestor, de projector en de reflector. Deze vier typen hebben allemaal een andere energie-uitwisseling met de omgeving om hen heen via hun aura. Als er wordt gesproken over een vijfde type, dan wordt er het hybride type of subtype bedoeld: de manifesting generator. Dit is een generator met manifesting eigenschappen. Maar in basis is de manifesting generator nog steeds een generator. Dit betekent ook dat de strategie (om te reageren) ook voor een manifesting generator geldt.

Aura van een generatortype

In basis is een manifesting generator dus een generator. Dit komt omdat het aura, de mechanics van energieuitwisseling met de omgeving en hoe mensen jou ervaren, zich hetzelfde gedraagt als die van een generator. Het is een omhullend aura dat als een magneet mensen, kansen en dingen haar energieveld intrekt. Dit aura wordt gecreëerd vanuit het sacrale centrum, het centrum dat toegang geeft tot constante en stabiele energie. Het centrum dat iemand een generatortype maakt.

Het verschil in de chart: generator vs manifesting generator

Allereerst hebben zowel de generators als de MG’s dus een gedefinieerd (ingekleurd) sacraal centrum. Als je vervolgens een van de motorcentra (solar plexus, root, hart of sacral) in contact hebt staan met je gedefinieerde keelcentrum, dan maakt dat iemand een manifesting generator.

Deze verbinding van motor naar keel is een manifestor eigenschap. Het zorgt ervoor dat je snel dingen in de wereld kunt zetten. Het keelcentrum (manifestatiecentrum) is namelijk direct aangedreven door de energie van een motorcentrum.

Verschillende manifesting generators

Afhankelijk van welke connectie een MG heeft van een motor naar het keelcentrum, ben je een generator met meer manifestor eigenschappen. Of een generator met voornamelijk generator eigenschappen.

Het enige echte manifesting generator kanaal is de 20 – 34, de channel of Charisma. Dit kanaal loopt van het sacrale centrum direct naar het keelcentrum.

De manifesting generator is géén manifestor

Hoewel een manifesting generator bijna klinkt als een manifestor, is een MG écht geen manifestor. De strategie en aura zijn totaal anders bij een MG dan die van een manifestor. Het zal daarom ook niet werken voor een MG om zich als een manifestor te proberen gedragen. Als MG is de strategie netals een generator om te reageren op het leven met behulp van je sacrale respons. Daarbij kan het helpen om daarna te informeren, zoals een manifestor, maar zorg ervoor dat je éérst reageert voordat je actie initieert.

Verschil in de praktijk tussen een generator en een manifesting generator

Een MG is eigenlijk een soort ‘snelle wendbare generator’. Wat je merkt in de praktijk is dat een manifesting generator bijvoorbeeld veel sneller switcht dan een generator. Waar een generator meestal heel gestaag werkt aan haar skills en echt een soort masterpositie opbouwt, heeft een MG vaak veel verschillende interesses, en is wat sneller uitgekeken op dingen. En dit is OK. Dit is onderdeel van het zijn van een MG.

Omdat een MG een connectie heeft van een motorcentrum naar het keelcentrum, kan ze nadat ze vanuit haar sacrale centrum heeft gereageerd zoals een generator, heel snel in actie komen. Hierdoor is een MG heel wendbaar en snel. Waar een generator meer een dieseltje of vrachtwagen is, die even tijd nodig heeft om op gang te komen en daarna gestaag doorbeukt, is een manifesting generator eerder een Tesla. Ze is wat wendbaarder en kan sneller bijsturen, maar is soms ook te snel en slaat dingen over waardoor ze later weer terugmoet om dat alsnog te fixen.

Een MG is heel goed in het zien van shortcuts: hoe dingen sneller of makkelijker kunnen. Soms dus wel met de bijwerking dat het iets té kort door de bocht is, en de MG terug moet voor aanpassingen achteraf.

Een ander verschil is dat een MG vaak even een wat van de actie mag proeven om te voelen of dit inderdaad is waar ze energie voor heeft. Dit komt deels omdat zij hun oerrespons, qua geluid, vanuit hun sacrale centrum gemakkelijk overrulen door hun motor – keel connectie. Dit kunnen ze oplossen door in actie te komen en opnieuw te checken wat de sacral aangeeft. Dus stel een vriendin stelt voor om naar het zwembad te gaan: als een generator een positieve sacrale respons heeft, dan kan ze gaan. Krijgt een MG een positieve sacrale respons, dan moet zij even een beetje van de actie proeven om te kunnen bevestigen of dit een juiste actie is. Zo kan een MG bijvoorbeeld bij het pakken van de spullen, of het rijden naar het zwembad voelen; nope. Het is hem toch niet. Dit kan voor sommige mensen overkomen als wispelturig, maar dat is het proces wat een MG nodig heeft om te bepalen waar het energie aan wil besteden.

Overeenkomsten van de generator en manifesting generator

Hoewel er zeker verschillen zijn, zijn er natuurlijk ook overeenkomsten. Zo worden zowel generators als manifesting generators vaak ervaren als energieke en enthousiaste mensen waar je graag in de buurt bent. Dit komt door hun aantrekkelijke (generator) aura. Hierdoor zijn ze, mits ze lekker in hun vel zitten, heel aantrekkelijk voor anderen om omheen te zijn. Het feestje begint vaak pas met een generator of MG aanwezig. Ze brengen een buzzy en aanwezige warme energie waar anderen ook van kunnen genieten. Ze brengen leven in de brouwerij overal waar ze zijn.

Daarnaast zijn het beide typen die veel werk verzet kunnen krijgen. Beide op hun eigen manier. Zolang ze doen wat ze leuk vinden en vanuit hun strategie (reageren) leven, zullen ze een constante energie hebben. Het is een goed type om mee samen te werken, want zodra ze ergens enthousiast over zijn steken ze graag de handen uit de mouwen en stampen ze de mooiste dingen uit de grond.

Leren over de kern van de generator of MG

Ben jij een generator of MG en wil je meer leren over die duurzame energie die jij bezit? Wil je leren over hoe je daar gebruik van maken en hoe je vanuit je strategie kunt leven? Check dan de cursus: Reconnect met je Sacral Superpower. Tap in op die krachtige energie en leef meer vanuit flow.

Ben jij een Generator
of Manifesting Generator?

Heb je weinig energie? Mis je flow in je leven?
Wil je weer in contact komen met dat vuurtje in jezelf?
Ga aan de slag met je strategie: waiting to respond.

Picture of Hiske

Hiske

1/3 Sacral Generator
Deel dit artikel:

Ontdek jouw design

Hulp nodig om je eigen design te ontcijferen? Of hulp om je design meer toe te passen in je leven? Boek een reading

Cursus
Sacral
Superpower

Leer als (manifesting) generator hoe jouw sacrale centrum werkt.

Kom in contact met jezelf. Leer hoe jouw persoonlijke energie centrale werkt.

De leukste manier om met je Human Design experiment aan de slag te blijven.

Schrijf je GRATIS in voor de semi-maandelijkse nieuwsbrief en ontvang
👉 opdrachtjes
👉 HD verhalen uit het dagelijks leven
👉 updates over nieuwe blogs, podcasts en events.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *