Let op: vanaf augustus tot eind september is er een readingstop. Je kunt in deze periode geen readings boeken.

Kun jij het beste specifiek of niet-specifiek manifesteren? Human Design vertelt het jou!

Hoewel het een grote misconceptie is dat alleen Manifestors zouden kunnen manifesteren, kun je wél in je chart zien hoe jij het beste manifesteert. In dit blog ontdek jij hoe jij jouw manifesteren kunt boosten op basis van jouw Human Design. Dit gaat dus niet om het type Manifestor. Dit gaat om hoe jij manifesteert!

De variabelen

Als je je chart hebt opgevraagd bij bijvoorbeeld mybodygraph.com of bij myhumandesign.com (of een betaald account hebt (vanaf Plus) bij Genetic Matrix), dan kun je ook de variabelen zien van jouw Human Design. De variabelen zijn de pijlen die bovenin je chart staan, naast je hoofd. De rode pijlen zijn de meer onbewuste dingen, de zwarte pijlen de meer bewustere kant die je meer kunt sturen. In dit blog gaan we in op de zwarte pijl rechtsonder. Dit is namelijk de pijl die je onder andere vertelt hoe jij het beste kunt manifesteren. A la ‘law-of-attraction’.

Pijl naar links: specifiek manifesteren

Specifiek manifesteren

Als de pijl bij jou naar links staat, dan betekent dat dat jij het beste specifiek manifesteert. Specifiek manifesteren houdt in dat je heel duidelijk weet wat je wilt en daar op mag focussen.

Als jij een huis wil manifesteren dan mag jij helemaal specifiek uitdenken wat je wilt; een huis van 125m2 in die ene straat, met een diepe tuin van 80m2 op het zuid-westen, een schuifpui naar de tuin en een open keuken met een kookeiland. De tuin heeft zowel een zitstuk met schaduw, als een zonnig stuk en je hebt in de zomer altijd ergens zon tussen 9 en 21. Er is een open trap in de woonkamer, en een schuurtje in de tuin voor de fietsen met een achterom. Het heeft 4 slaapkamers en een deur naar een dakterras waar je de wijk kunt overzien met een prachtige skyline ’s avonds. De badkamer heeft een inloopdouche en een bad, een wc apart en een open zolder met een dakkapel. Uitkijkend op groen.

Als jij graag moodboards en visionboards maakt, kijk of je heel specifiek kunt zijn over wat je wilt manifesteren. In plaats van te gaan wat je aanspreekt in een magazine, plaats foto’s of plaatjes van de specifieke items die jij graag zou willen manifesteren. Als je het over een huis hebt kun je denken aan kunststukken die je zou willen hebben, een keuken of meubilair dat je aanspreekt en in je huis zou willen. Hoe specifieker hoe beter. Geniet ervan om dit voor jezelf te bepalen.

Laten we nog een ander voorbeeld nemen. Stel je bent op zoek naar nieuwe oorbellen, zoek dan precies uit wat je wilt. Bijvoorbeeld: ik wil hangende oorbellen van zilver, van 20cm met een steentje erin, met een sluitinkje wat ik niet zomaar kan kwijtraken in mijn sjaal.

Je kunt de oorbellen zelf uitzoeken, maar je kunt ook zeker nog ruimte overlaten voor het universum om de overige details in te vullen. Het helpt voor jou als je heel duidelijke richting geeft voor wat je wilt.

Heads up voor specifiek manifesteren (pijl naar links)

Het is nog steeds belangrijk om in te voelen op het gevoel dat iets je geeft. Ja je mag heel specifiek je lijstje maken als je op zoek bent naar die perfecte baan: “Managing positie bij bedrijf X, met salaris Y, en een electrische lease auto”

Wees je bewust waarom je voor bepaalde dingen kiest. Welk gevoel geeft het als je over die specifieke dingen nadenkt. Je hoeft er geen woorden aan te geven, maar zorg er wel voor dat je invoelt op het enthousiasme dat het jou geeft en sta open dat dit voor jou is weggelegd. Je moet het jezelf ook gunnen en er in geloven dat het voor jou is. Anders blokkeer je je eigen manifestaties.

Het kan zijn dat je hebt geleerd dat je niet zo kieskeurig mag zijn en dat je daarom niet specifiek durft uit te zoeken of uit te spreken wat je eigenlijk écht zou willen. Dit kan ook resulteren in dat je misschien sneller akkoord gaat met dingen die eigenlijk niet volledig bij jou passen. Durf nee te zeggen tegen dingen die het net-niet zijn, of bijna. Want dan komt er iets wat nog perfecter past jouw kant op!

Pijl naar rechts: niet-specifiek manifesteren

Als in jouw design de pijl naar rechts staat, betekent dat dat je gericht bent op niet-specifiek manifesteren. Hierbij gaat het om dat jij je mag laten verrassen door het universum. Je focust volledig op het gevoel dat je wilt ervaren.

Als jij een huis wilt manifesteren dan mag jij dus helemaal intunen op het gevoel dat de elementen in je huis je gaan geven. Zo kun je bijvoorbeeld invoelen op; een huis met een ruime woonkamer dat je het gevoel geeft alsof je altijd tijd genoeg hebt, wat je overzicht geeft en je borst doet verruimen. Een keuken die je de kriebel geeft om te gaan koken en uitgebreid voor jezelf te zorgen. Een tuin die het gevoel geeft alsof je op vakantie bent en de vrijheid die je daar voelt, die je in connectie brengt met de natuur. Een buurt die je het gevoel geeft waar er altijd naar je omgekeken wordt, dat je altijd opgevangen kunt worden als het nodig is. Een buurt waar je als je de straat binnenrijdt voelt dat je thuiskomt, die je rust geeft en je laat stilstaan bij al het mooie in het leven. Buren waardoor je je supported en gedragen voelt en geïnspireerd door voelt om nieuwe dingen te proberen.

Voor niet-specifiek manifesteren helpt het om visionboards te maken die veel meer ingaan op welk gevoel je hebt bij dingen. Dus blader door tijdschriften en voel wat jou aantrekt. Ook kun je het andersom doen en op zoek naar plaatjes gaan die passen bij een gevoel dat je wilt aantrekken. Ook kan visualiseren helpen, door in te tunen op het gevoel dat je gemanifesteerd wil zien. Heel veel aandacht geven aan: hoe voelt dat, waar voel je dat in je lijf.

Als we het voorbeeld van oorbellen doorvoeren voor de niet-specifieke manifesteerder dan krijg je dat je intuned op het gevoel dat de nieuwe oorbellen je gaan geven: ik wil oorbellen die me een sexy gevoel geven, die me krachtig in mijn vrouwelijkheid zetten en zelfverzekerd doen voelen als ik ze draag. Ik draag ze voor mezelf, en het haalt mijn beste kanten omhoog.

Dan kan het universum jou zomaar de oorbellen op je pad brengen waar je zelf misschien nooit had kunnen bedenken. Voel in op het gevoel, en laat je vervolgens verrassen met de opties die op je pad komen.

Heads up voor niet-specifiek manifesteren (pijl naar rechts)

Omdat het voor jou geschikt is om in te voelen op het gevoel dat je wil dat de manifestatie je geeft, betekent niet dat je niet ook eisen mag toevoegen.

Als jij op zoek bent naar een baan betekent het niet dat jij geen specifieke wensen mag hebben. Zo kun je bijvoorbeeld ook manifesteren dat het tot maximaal 30 minuten reizen van je vandaan is. Of op maximaal 20 minuten wandelafstand. Ook het gebied van geld. Zo kun je bijvoorbeeld een range aangeven, of een minimumloon van Y.

Vaak heb je deze specifieke eisen ook met een reden. Zo wil je bijvoorbeeld meer tijd met je gezin kunnen doorbrengen, of hou je niet van reizen naar je werk omdat het je vermoeit. Op het gebied van geld kan het betekenen dat je je nooit meer druk hoeft te maken over hoe je de studie van je kinderen betaalt, of dat je met gemak die lange reizen kunt maken waar je zo van droomt. Probeer verschillende dingen uit en voel je vooral niet gelimiteerd. Voor jou gaat het er om dat je de ruimte houdt voor het universum die je mooiere dingen kan geven dan je zelf kunt bedenken.

Manifesteren vanuit je Human Design

Uiteraard is er nog veel meer van toepassing op hoe jij het beste kunt manifesteren vanuit je Human Design. Als jij niet volgens je autoriteit en je strategie leeft, blokkeer je al gauw jouw magische creatie energie en zul je minder makkelijk vooruit komen. Dat zul je in je leven kunnen herkennen als pech, weerstand, dingen die niet stromen, vermoeidheid en zelfs fysieke klachten. Mocht je een van die elementen herkennen, ga dan eens terug naar de basis en ga op zoek waar jij nog niet volgens je autoriteit of strategie leeft.

 

Ik ben benieuwd hoe jij het proces van manifesteren ervaart. Ga er mee spelen en voel wat voor jou het beste werkt. Ook dit is een onderdeel van je Human Design experiment.

Ben jij een specifieke of een niet-specifieke manifesteerder? Laat het ons weten in de reacties.

Hiske

Hiske

1/3 Sacral Generator
Deel dit artikel:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on telegram
Share on whatsapp

Ontdek jouw design

Hulp nodig om je eigen design te ontcijferen? Of hulp om je design meer toe te passen in je leven? Ontdek de mogelijkheden. 

3 reacties op “Kun jij het beste specifiek of niet-specifiek manifesteren? Human Design vertelt het jou!”

  1. Ik ben een specifieke manifesteerder volgens mijn design, maar ook een actieve. Dat praktijk-verschil tussen actief en passief is misschien ook handig om een blog over te maken 🙂

  2. Wow Hiske wat leg je dit super goed uit en ook heel mooi met uitgebreide voorbeelden van je droomhuis manifesteren.
    Ik ben een specifieke manifesteerder blijkt en dat heb ik ook altijd toegepast qua wonen / huizen (ben opgeleid als architect en houd van verbouwen dus ja, wat wil je?). Maar voor mijn business kan ik dit natuurlijk ook gaan toepassen, zooo cool om te weten!

  3. Hallo Hiske, ik zit midden in het 28-daagse experiment Pockets vól met Joy van Lou. Ik ben net als jij een sacral generator en kom niet helemaal uit mijn pijltjes: de bovenste twee wijzen naar binnen>< en de onderste twee naar buiten, kun je mij helderheid geven? Dank je enorm, geweldig dat je dit doet:-)!
    Lieve groetjes,
    Dieuwertje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.