Zoek
Sluit dit zoekvak.
sacral hangover

Wat is Sacral hangover en wat doe je er aan?

Op de plekken waar je een open of ongedefinieerd centrum hebt, neem je energie op van anderen. Als je niet goed in alignment bent met je eigen energie, kun je op deze plekken gemakkelijk overwhelmed raken en kan het je uit balans brengen. Dit kan achteraf als een soort kater of hangover voelen. Ik bespreek vandaag de sacral hangover. Hoe voelt het, hoe komt het en wat kun je er aan doen?

Wat is een sacral hangover?

Als je geen generator of manifesting generator bent, dan is je sacrale centrum per definitie ongedefinieerd. Dit geldt voor manifestors, projectors en reflectors. Het sacrale centrum niet gedefinieerd hebben houdt in dat je geen constante toegang hebt tot de energie uit dit centrum. Wat dit ook betekent, is dat als je in de omgeving bent van andere mensen bent die dit centrum wél gedefinieerd (ingekleurd) hebben, dat je openstaat om de energie van anderen op te nemen en te versterken. Als je te lang in deze energie blijft, en je hier teveel mee identificeert, kan het zijn dat het je uit balans brengt. Het kan zijn dat je gaat hyperen op deze energie en misschien wel bergen verzet. Maar zodra deze toegang tot de energie wegvalt voel je je als een ballon die je loslaat en leeg laat lopen: prffft. Overprikkeld, leeg en slap. En hoe meer je hebt gegeven, hoe langer je er van moet bijkomen. Not cool.

Tips om een sacral hangover te voorkomen

Als non-sacral being is het heel belangrijk dat je je bewust bent van de energie die van jou is of van een ander. Als jij wilt meeliften op de high-energy van een generator of manifesting generator, dan is dat prima. Maar wees je bewust dat het een externe energie is waar je op meelift, en dus niet van jou is. Een soort leen-energie dus. Het is aan jou om een balans te vinden waar je gebruik maakt van de energie, want dat is de bedoeling. Maar tegelijkertijd niet greedy wordt en jezelf voorbij rent. Het is het lopen op de dunne lijn tussen ‘teveel’ en ‘precies genoeg’.

Stel grenzen

Voor een projector is het bijvoorbeeld fijn om een blok af te kaderen van 1 of 2 uur. Projectors zijn heel efficiënt en kunnen veel werk verzetten in die 2 uur. Let op de valkuil dat je denkt dat je zoveel energie hebt en dus nog wel even lekker door kan. Deze energie is niet van jou, en jouw centrum kan minder goed deze hoge energie verwerken voor langere tijd. Daar ben je niet op gemaakt.

Besteed de energie aan iets wat in lijn is met jou

Let erop dat je niet gaat peoplepleasen. Hoewel je deze energie nu hebt, betekent dat niet dat deze energie zomaar voor alles gebruikt moet worden. Hoe meer je deze energie toepast op iets waar jouw interesse ligt en wat jou een goed gevoel geeft, hoe minder zwaar de hangover achteraf zal zijn. Dit betekent dat je deze energie bijvoorbeeld heel goed kunt gebruiken voor een project waar je graag aan werkt, of een hobby. Of een taak wat je al tijden niet de energie voor hebt, wat nu opeens licht voelt.

Check tussendoor met jezelf in

Neem op tijd een stapje terug. Ga bijvoorbeeld elk half uur of elk uur even uit de fysieke omgeving van de andere mensen, en neem een momentje om te bepalen hoe je je voelt. Dit kun je doen op de wc of je kunt even naar buiten lopen. Afhankelijk van de situatie. Tune in met je lichaam en voel hoe je je voelt. Wat heb je nodig?

Gebruik de geleende energie, maar ken je grenzen

Als je dit stuk hebt gelezen zou je kunnen denken; oke ik ga dus echt nooit meer met andere mensen om, want dan hoef ik ook niet met de hangovers van de ongedefinieerde centers te dealen. Nope. Zo werkt het dus niet. Het hele ding van ongedefinieerde centers is dat je er wijs wordt. Dat je van de energie proeft, en er van leert.

Natuurlijk mag je dit een tijdje doen, om je eigen energie te voelen. Echt goed te ontdekken hoe jij voelt zonder de invloed van andere mensen. Maar wees je bewust dat je áltijd beïnvloed wordt. De transits (beweging van de planeten) zorgen dagelijks óók voor het activeren van bepaalde gates, centers of channels. Daarnaast zijn we niet gemaakt om in totale afzondering te leven.

Wees niet bang voor de energie van anderen, maar focus op jezelf beter leren kennen. Ga op ontdekkingstocht voor jezelf. Hoe voelt het in bepaalde groepen, wanneer loop je leeg, wanneer niet? Waar komt dat door? Hoe kun jij die balans voor jezelf bewaren zodat je én gebruik kunt maken van de geleende energie van anderen, maar ook op tijd kunt terugtrekken en in je eigen space komen.

Kak, ik ben te laat; ik ben al overwhelmed, wat nu?

Neem rust. Zo simpel is het. Meer dan je misschien ‘nodig’ vindt of waar je ‘tijd voor hebt’.

Zorg ervoor dat je fysiek afstand hebt van andere mensen, zodat je niet door hen wordt beïnvloed. Ga wandelen in de natuur, het liefst in je eentje. Ga vroeg naar bed, of doe een dutje overdag. Of ga lekker op bed liggen met een boekje, ga mediteren of journalen. Voel wat jou rust geeft.

rusten sacral hangover

Breathwork en yoga met twists kunnen je helpen om de energie die niet van jou is los te laten. Neem een douche en zet de intentie om alle energie die niet van jou is van je af te spoelen. Doe een grondingsmeditatie of beter: ga in natuur gronden door op blote voeten door de branding te lopen of door het gras.

Wees vooral zacht voor jezelf. Als je jezelf beoordeelt en boos of gefrustreerd op jezelf wordt, kun je niet ontvangen wat je nodig hebt op dat moment: rust en compassie. Haal je schouders op en zie het als nieuw geleerde informatie: neutraal. Neem de tijd voor jezelf en zet de intentie om de volgende keer iets eerder bij jezelf in te checken. Je mag leren en ervaren. Het is tenslotte een Human Design experiment.

Herken jij de sacrale hangover, en wat ga jij doen om deze te beperken?

Ben jij een Generator
of Manifesting Generator?

Heb je weinig energie? Mis je flow in je leven?
Wil je weer in contact komen met dat vuurtje in jezelf?
Ga aan de slag met je strategie: waiting to respond.

Picture of Hiske

Hiske

1/3 Sacral Generator
Deel dit artikel:

Ontdek jouw design

Hulp nodig om je eigen design te ontcijferen? Of hulp om je design meer toe te passen in je leven? Boek een reading

Cursus
Sacral
Superpower

Leer als (manifesting) generator hoe jouw sacrale centrum werkt.

Kom in contact met jezelf. Leer hoe jouw persoonlijke energie centrale werkt.

De leukste manier om met je Human Design experiment aan de slag te blijven.

Schrijf je GRATIS in voor de semi-maandelijkse nieuwsbrief en ontvang
👉 opdrachtjes
👉 HD verhalen uit het dagelijks leven
👉 updates over nieuwe blogs, podcasts en events.

4 gedachten over “Wat is Sacral hangover en wat doe je er aan?”

  1. Ik ben heel benieuwd hoe dit dan werkt voor kinderen. Mijn man en ik zijn beide Generators. Mijn zoon van 4,5 is een Manifestor en onze dochter van bijna 2 is een Reflector. Hoe kan ik hen helpen om zichzelf te kunnen ‘ontladen’. Achterlaten in het bos voor een uurtje is ook zo wat 🙂
    Groetjes Anke

    1. Haha goede vraag. In de tuin kan helpen of bij dieren bijv. Ze even wat space en ruimte geven. Maar ook erop vertrouwen dat ze het zelf aangeven als ze ruimte nodig hebben. Ik geloof heel erg dat je het gezin en de samenstelling als ziel bewust kiest. Meestal dus om er van te leren. Dus vraag die van 4.5 waar hij behoefte aan heeft (@amyruthhd op instagram is een goede om te volgen met haar manifestor zoontje en projector baby). En kijk eens wat je reflector dochter van nature zelf doet. Zo jong staan ze nog dicht bij hun natuur dus je kunt veel van ze leren door ze te observeren. Hope this helps!

  2. Heel helder geschreven, dankje voor de praktische voorbeelden. Als aanvulling op wat er in ‘het boek’ staat. Dit was voor mij, als projector, de grootste herkenning, dat ik energie van anderen overneem. (wat ik had ontdekt voordat ik met human design in aanraking kwam)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *