Zoek
Sluit dit zoekvak.
Hiske Human Design

Leven met een hoofdletter L door mijn Human Design te volgen

Na mijn afstuderen voelde ik; WHOOHOO IT IS HAPPENING! Het moment waar ik naartoe had gewerkt. De reden waarom je je studie afmaakt: het werkende leven. Betaald worden voor hetgeen dat je doet. Het leek me he-le-maal top. Geen opdrachten meer voor fictieve bedrijven, maar daadwerkelijk impact maken.

Ik voelde me behoorlijk capabel, want ik had vrij snel een baan, met superleuke collega’s. Ik voelde me volwassen.

I made it. *geeft zichzelf trots een schouderklopje.

Starten bij mijn eerste ‘volwassen’ baan

Na die eerste initiële fase, waar je moet inwerken etc., merkte ik eigenlijk al direct hoe slopend ik het vond. Het standaard 40 uur werken. Ik vond de dagen te lang, keek uit naar de lunchpauzes, weekenden en vrije dagen. Er bleef nog maar weinig tijd over om mijn (zeer rijke) sociale leven te onderhouden, en de momenten dát ik tijd had, was ik moe en moest ik bijkomen van de werkweek.

Ik voelde me uitgeblust en was teleurgesteld: … IS DIT HET DAN? Is dit waar ik naar heb uitgekeken? Ik voelde me een beetje bekocht.

Van het studerende leven naar het werkende leven

Het viel me zwaar. Het werkende leven. Het was zo’n groot contrast met het studerende leven.

“Waarom denk je dat iedereen zegt dat studeren de leukste tijd van je leven is?”

Dit werd me iets te vaak mee om de oren geslagen, en ik kon alleen maar denken; ja jeetje als ik het leukste al heb gehad, wat is er verder dan nog…? Moet ik DIT dan nog 40 jaar ervaren?

Jarenlang heb ik gedacht dat het aan mij lag, dat ik te hoge verwachtingen had van het (werkende) leven. Dat het aan mij lag dat ik er niet ‘het beste’ van kon maken. Dat het aan mij lag dat ik het allemaal te serieus nam.

Langzaamaan ging ik steeds meer accepteren dat dit blijkbaar was hoe het leven werkte. Mijn vlammetje doofde steeds een stukje verder uit.

Leven in plaats van geleefd worden

Een sprankje hoop bleef omdat ik een vriend had die al járen elke dag met PLEZIER naar zijn werk ging. Die enthousiast was als het maandag was, en hij weer aan de slag mocht. Iets waar ik me zo weinig bij kon voorstellen, en waardoor ik me regelmatig afvroeg wat er voor nodig was om mijzelf zo te voelen als hij.

Toen ik in 2019 bij een live event van Tony Robbins was, en ik ZOOO vol energie 4 dagen stond te springen dansen en schreeuwen dacht ik; JA ZIE! ER IS MEER. Ik vond mezelf daar zó leuk! Wat als ik mijn leven zo kan inrichten dat me zo voelen geen hoge uitzondering meer is.

Leven met een hoofdletter L.
Feeling alive. In plaats van geleefd worden.

Nu, in hindsight, snap ik veel beter wat er miste. Ik miste mijn sacrale vuur, als generator. Ik liep ‘in de maat’ zoals het verwacht werd. In plaats van op de maat van mijn eigen drum. Ik was totaal uit contact geraakt met mijn sacrale respons, en daarmee mijn levensenergie.

Het is en blijft een ongoing proces. Om steeds vaker voor mezelf te kiezen. Mijn energie, mijn plezier, mijn enthousiasme.

Kortgeleden zat ik fysiek te wiebelen op mijn stoel om iets in mijn bedrijf waar ik EXTREEM enthousiast over was.
Mijn vriend kon zijn grijns ook niet bedwingen om mij zo te zien; “Als een kind op dr verjaardag.” zei hij.

En dat, dat is mijn nieuwe standaard.
Want het leven mág leuk zijn.
Sterker nog; we’re DESIGNED to be this way.
Volg je vuur.
Leef met een hoofdletter L.

Sacral Mentorship

Ondertussen ben ik door Human Design terug in contact gekomen met mijn sacrale power, en mijn levensenergie. Ik kan me bijna niet meer voorstellen hoe ik mijn dagen door kwam in 2016. Ik was aan het (over)Leven van de kruimels. Ondertussen bak ik elke dag hele broden en is mijn main focus om mijn leven vanuit plezier en energie te leven. Het klinkt logisch, en obvious maar dat was het voor mij totaal niet. Ik deed vooral wat er verwacht werd, en leuke dingen in mijn eigen tijd.

Nu doe ik voornamelijk leuke dingen, en besteed ik mijn aandacht aan dat waar mijn energie naartoe beweegt. Ik doe steeds minder aan people pleasen, steeds minder aan ‘moetjes’ en ik luister steeds meer waar mijn lijf energie aan wil uitgeven.

Gaat dat altijd in 1x goed? Nee. Zeker niet. Ook ik stap nog regelmatig in de oude patronen en valkuilen.

Maar ik heb nu wel handvatten. Ik wéét wat er voor nodig is om weer die stap naar mezelf te maken. Ik weet in elke vezel van mijn lijf dat ik kan vertrouwen op mezelf, zodat ik op welk moment dan ook weer de switch kan maken om in mijn sacrale power te stappen en weer in lijn te komen met mezelf.

Ben jij een Generator of Manifesting Generator, en wil jij dat ook? Dat diepe vertrouwen in jezelf, en weer gaan Leven met een hoofdletter L? Vanuit plezier, energie, en flow?
Wil jij er helemaal voor gaan en kun jij wel wat support gebruiken in jouw Human Design experiment?
Plan dan een matchcall in voor het Sacral Mentorship. Ik begeleid je in 3 maanden naar een staat waar ook jij lekkerder in je vel zit, steviger in je schoenen staat, en méér uit je leven haalt. Want het is zonde om te leven op de handrem. LIVE your life.

Ben jij een Generator
of Manifesting Generator?

Heb je weinig energie? Mis je flow in je leven?
Wil je weer in contact komen met dat vuurtje in jezelf?
Ga aan de slag met je strategie: waiting to respond.

Picture of Hiske

Hiske

1/3 Sacral Generator
Deel dit artikel:

Ontdek jouw design

Hulp nodig om je eigen design te ontcijferen? Of hulp om je design meer toe te passen in je leven? Boek een reading

Cursus
Sacral
Superpower

Leer als (manifesting) generator hoe jouw sacrale centrum werkt.

Kom in contact met jezelf. Leer hoe jouw persoonlijke energie centrale werkt.

De leukste manier om met je Human Design experiment aan de slag te blijven.

Schrijf je GRATIS in voor de semi-maandelijkse nieuwsbrief en ontvang
👉 opdrachtjes
👉 HD verhalen uit het dagelijks leven
👉 updates over nieuwe blogs, podcasts en events.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *