Zoek
Sluit dit zoekvak.
man in veld, rust uitstraling. manifestor peace

Wat betekent informeren voor een Manifestor in Human Design?

Als je een Manifestor bent, is jouw Human Design strategie: informeren. Ik leg je uit wat het betekent, waarom het belangrijk is, en hoe je er mee kunt gaan experimenteren.

De Manifestor strategie: informeren

Elk type heeft haar eigen strategie binnen Human Design, en je strategie helpt je om je energie te bewaken. Dit zorgt ervoor dat jij je energie aan de juiste dingen uitgeeft.

Voor de Manifestor is dat informeren: laten weten wat je gaat doen, zodat je omgeving op de hoogte is van waar jij mee bezig bent. Dit is niet zozeer op jezelf gericht, zoals bij de andere typen (zoals voor Generators: wachten op de respons), maar voornamelijk zodat jij als Manifestor niet onnodig energie hoeft te besteden aan ‘de weg vrij maken’ tijdens je urge of initiatie.

Informeren komt niet als vanzelf voor de Manifestor

manifestor enjoying peace Waar de andere typen een strategie hebben die heel natuurlijk komt vanuit hun design, ligt dat bij de Manifestor anders. De kans is aanwezig dat als je een Manifestor bent, en ‘informeren’ als strategie las, dat je intern met je ogen wilde rollen. “Pfff, wéér iets wat ik moet doen!”

Hoewel informeren niet als vanzelf komt, en het voor jou als Manifestor misschien overbodig lijkt, is het echt de moeite waard om dit jezelf eigen te maken. Het scheelt je een boel irritatie/boosheid, en het kan je een gevoel van rust en vrede opleveren, omdat mensen je sneller met rust laten.

Het helpt in jouw Human Design experiment om hier echt de nadruk op te leggen, zeker in het begin. Informeren kun je leren.

Informeren maakt jouw leven als Manifestor makkelijker

Als Manifestor is jouw aura, je energieveld om je heen, ‘afstotend’ of ‘repelling’. Dit klinkt niet heel aardig, maar het dient een functie. Je kunt jouw aura zien als een soort ijsbreker. Je breekt de route vrij, om in de wereld te kunnen zetten wat jij hier te doen hebt. Te initiëren. Daarvoor maakt jouw aura de weg vrij. Dit zorgt er ook voor dat jij je meer vrij kunt voelen om hetgeen neer te zetten wat er door je heen komt (urge). Het helpt jou dus in het leven van je purpose.

Mensen voelen jouw aura (onbewust) aan, maar kunnen daardoor soms als het ware in de weg gaan staan. Zij hebben geen idee waar je heen gaat, en dat geeft hen onrust en onveiligheid omdat ze je moeilijk kunnen lezen. En als ik zeg; ze hebben geen idee wat je gaat doen. Dan méén ik dat. Ik ben zelf een Generator, en zo vaak als ik Manifestor vriendinnen heb horen zeggen; “Ja, maar dat is toch lógisch!”. Nope, voor buitenstaanders is het heel moeilijk in te schatten, omdat we niet in jouw aura kunnen. Je aura is afstotend. We weten dus niet wat er in jou speelt, tenzij jij ons erover vertelt (informeert).

Zo zag ik ooit bij een Manifestor dat zij bezig was met bloemen. Ze lagen duidelijk in beeld, op de tafel. Ze werden in bosjes bij elkaar gebonden. “Oh leuk, ze is bezig met bloemen” dacht ik. Hoewel ik me zeker bewust was dat de Human Design week waarbij ik aanwezig was, tot een einde kwam, had ik in geen enkele mogelijkheid deze twee bij elkaar opgeteld. Dus toen zij binnenliep met grote bossen bloemen voor de organisatoren om hen te bedanken, viel het kwartje opeens; OHHHH Natúúrlijk!

Toen ik dit vertelde aan de Manifestor snapte ze niet dat ik die link niet had gelegd, die zooo obvious was in haar optiek. Dit is waarom informeren zo belangrijk is. In dit voorbeeld leverde het haar niet zozeer ‘weerstand’ op, maar het is wel een goed voorbeeld hoe het totaal aan een ander voorbij kan gaan waar het voor jou superlogisch is.

Informeren: op wie maak je impact met jouw initiatie?

Als Manifestor zijnde maak je impact op de wereld om je heen. Of je je daar nu bewust van bent, of niet. You are doing it. Dit zal ook zijn waar jij het meest blij van wordt; als je ergens impact hebt kunnen maken. Dit is belangrijk om mee te nemen in je strategie: informeren.

Op wie maak je de impact?

Stel je zit met je kinderen op de bank lekker een film te kijken. Quality time. Het is Frozen die je al 70 keer hebt gezien ondertussen. Je bedenkt iets tofs: namelijk s’mores maken, zoals afgelopen zomer op de camping. De kids vonden het gewéldig! Je kunt al voor je zien hoe die snoetjes oplichten als je dit met ze gaat doen.

Stel; je staat op en zonder te informeren ga je naar de winkel om marshmallows en koekjes te kopen. Wat gebeurt er dan? Waarschijnlijk denkt je man dat je even naar de wc gaat, tot hij de voordeur hoort dichtslaan. Tegen de tijd dat jij terug bent met de verrassing, is iedereen geïrriteerd: “Waar was je nou?!” En kan jouw geweldige idee niet volledig tot uiting komen, omdat het niet ontvangen kan worden.

Betekent dat dan dat je de verrassing gelijk moet verklappen? Nee zeker niet. Wat je ook kunt doen is dat je opstaat en vertelt dat je even naar de winkel gaat, omdat je een hele leuke verrassing gaat klaarmaken. “Kijken jullie maar verder, mama is zo terug.” Tegen de tijd dat je terug bent en binnenloopt met de s’mores zijn de kinderen lyrisch: “ZOALS OP DE CAMPING!!!!!”

Impact made.

Informeren is niet hetzelfde als toestemming vragen

Ik hoor Manifestors wel eens zeggen; ik ga toch geen toestemming vragen of ik iets mag doen? Nee, dat klopt. Informeren is echt puur vertellen wat je gaat doen, voor je het gaat doen. Het heeft niks te maken met wat anderen er van vinden.

Dus: “ik ga even een bad nemen” in plaats van “Ik wil zo even in bad, is dat goed?”

Je bent hier niet om te people-pleasen. Natuurlijk mag je rekening houden met anderen, maar het zal je verbazen hoe normaal mensen het vinden als je puur informeert. Het klopt bij jouw energie.

Informeren in je Human Design experiment als Manifestor

come in we are open signHoe kun je gaan informeren? Je kunt beginnen met overdaad. Te veel informeren. Puur voor jezelf om te oefenen.

Ik weet nog dat ik bij een Human Design immersion was, waar een Manifestor dit aan het oefenen was. Het was heerlijk hoe zij zelfs bij de meest banale dingen informeerde.

“Ik kom alleen een kop thee halen” zei ze toen ze de keuken inliep. Vervolgens toen ze de keuken verliet: “Ik ga weer naar boven”.

Het gaf ons (de omgeving) zoveel rust. En haar ook. Want niemand sprak haar aan, omdat ze aangaf alleen een kop thee te komen halen.

Dit kun je ook toepassen in je Whatsapp bijvoorbeeld. Een Manifestor vriendin van me laat het even weten als ze het berichtje wat ik heb ingesproken gehoord heeft, maar later beantwoordt.

Hoewel het voor jou wellicht onnozel lijkt, is het wel heel interessant om ermee te gaan experimenteren en te ontdekken wat het doet met jouw energie. Het kan je een boel frustratie / irritatie / boosheid schelen als je goed leert informeren.

En after all: communicatie is key toch? 😉

Manifestor kinderen; leer ze infomeren & toestemming vragen

Manifestor kinderen zijn het type die zonder na te denken vanuit de achtertuin naar de speelgoedwinkel wandelen op een zondagochtend. Puur omdat ze hebben bedacht dat ze een nieuwe speelgoed auto willen. Dat ze pas 3 jaar zijn, maakt ze niets uit. Ze ogen veelal al heel vroeg heel onafhankelijk.

Het zijn veelal kinderen die je als ze jong zijn goed in de gaten moet houden. Als je niet oplet, zijn ze zo weg. Ze gaan hun eigen gang, volgen hun eigen initiaties. Zonder dat je als ouder enig idee hebt waar ze heen zijn.

Omdat dit er al vroeg in zit (Manifestor-energie word je tenslotte mee geboren), kan het heel helpend zijn om zo’n Manifestor kindje aan te leren dat het altijd even vertelt als het ergens heen gaat, en toestemming vraagt aan papa/mama. Je zult merken dat ze vanuit nature al geen vraag ervan maken: geen “Mag ik naar de speelgoedwinkel?” , maar meer mededelen: “Ik wil/ga naar de speelgoedwinkel”.

Hou er rekening mee dat het informeren niet natuurlijk komt, en ze dit dus écht moeten aanLEREN. Dit heeft veel herhaling nodig. Hoewel je als ouder natuurlijk grenzen kunt stellen, hou rekening mee dat als je hen iets verbiedt (bijvoorbeeld niet naar de speelgoedwinkel gaan) dat dit flinke boosheid kan veroorzaken. Manifestors (groot en klein) houden niet van als ze worden beperkt, of verteld wat ze moeten doen. Informeer hen zo goed mogelijk waarom niet. Zo kun je bijvoorbeeld met ze meegaan naar de speelgoedwinkel, en ze informeren dat deze op zondag dicht is.

Hou er rekening mee dat een Manifestor kind in het huishouden waarschijnlijk best een boel lijkt te bepalen. Dit is ook zijn/haar rol, om dingen te initiëren. Hoe meer je dit de ruimte geeft, hoe gezonder het kind zich kan ontwikkelen als Manifestor.

Ben jij een Generator
of Manifesting Generator?

Heb je weinig energie? Mis je flow in je leven?
Wil je weer in contact komen met dat vuurtje in jezelf?
Ga aan de slag met je strategie: waiting to respond.

Picture of Hiske

Hiske

1/3 Sacral Generator
Deel dit artikel:

Ontdek jouw design

Hulp nodig om je eigen design te ontcijferen? Of hulp om je design meer toe te passen in je leven? Boek een reading

Cursus
Sacral
Superpower

Leer als (manifesting) generator hoe jouw sacrale centrum werkt.

Kom in contact met jezelf. Leer hoe jouw persoonlijke energie centrale werkt.

De leukste manier om met je Human Design experiment aan de slag te blijven.

Schrijf je GRATIS in voor de semi-maandelijkse nieuwsbrief en ontvang
👉 opdrachtjes
👉 HD verhalen uit het dagelijks leven
👉 updates over nieuwe blogs, podcasts en events.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *