Zoek
Sluit dit zoekvak.
Human Design berekenen

Hoe kan ik mijn Human Design chart berekenen?

De eerste stap om met Human Design aan de slag te gaan, is om je Human Design te berekenen. Je hoeft hier geen uitgebreide of ingewikkelde Human Design test voor te doen, je kunt het gemakkelijk en gratis berekenen. Dit geeft je een visuele weergave, je Human Design chart, wat je als leidraad kunt gebruiken om gericht informatie op te zoeken over jouw design. In dit blog leg ik je uit hoe en waar je moet zijn om je chart op te zoeken.

Geboortetijd opvragen

Je Human Design chart wordt bepaald door het moment dat je bent geboren. Op dat moment krijg je je ‘energetische stempel’ mee. Dit bepaalt hoe jij in dit leven met energie omgaat. Dit wordt visueel gerepresenteerd in een Human Design chart. Dat ziet er ongeveer zo uit:

Om je chart te berekenen heb je nodig:

  • Je geboortedatum
  • Je geboortetijd (liefst zo specifiek mogelijk)
  • Je geboorteplaats

Het is fijn om je geboortetijd zo precies mogelijk te weten. Hier kun je meer lezen over hoe je je geboortetijd kunt achterhalen.

Gratis je Human Design chart berekenen

Er zijn verschillende plekken waar je je Human Design chart kunt laten berekenen of opvragen. Een van de meest gebruikten en wat ik je aanraad als beginner is bij Genetic Matrix. Ik vind deze charts overzichtelijk en helder.

Bereken je Human Design chart bij Genetic Matrix

Je chart zal er ongeveer zo uit komen te zien:

voorbeeld human design berekenen

Gebruik de button ‘Save PDF’ om je chart op te slaan, of maak er een screenshot van.

 

Maakt het uit waar je je Human Design chart berekent?

Ja en nee. De kern van je design blijft hetzelfde. Het enige verschil is welke informatie er in de gratis chart gedeeld wordt en hoe het er visueel uitziet.

Andere plekken waar je je chart kunt downloaden zijn bijvoorbeeld:

voorbeeld human design berekenen
Jovian Archive

Let op: Mocht je Jovian Archive voor jouw chart gebruiken, zorg dan dat je bij het invullen van je geboortegegevens, NIET het checkboxje aanklikt. (Dit heeft te maken met de juiste tijdzone bepalen).

voorbeeld human design berekenen
myhumandesign.com

Zo is bijvoorbeeld bij ‘myhumandesign.com‘ de stijl wat visueel aantrekkelijker, maar worden er andere kleuren gebruikt (niet zwart en rood), wat verwarrend kan werken. Daarnaast geeft deze website meeste extra informatie bij de chart properties. Zo krijg je bijvoorbeeld ook informatie over je variabelen (de pijltjes bovenaan je chart): je digestion, je strongest sense en je environment. Deze informatie wordt pas relevant als je wat langer met Human Design bezig bent, en er mee aan het experimenteren bent.

voorbeeld human design berekenen
Genetic Matrix

Het voordeel van Genetic Matrix is dat je zoals bij MyBodygraph duidelijk ziet wat de rode (design) en de zwarte (personality) kant is. Ook geeft het gelijk aan welke channels je ingekleurd hebt en de namen hiervan. Dit maakt het ook makkelijker om dit op te zoeken. Het nadeel van Genetic Matrix, is dat je in de gratis variant geen variabelen (pijltjes) bovenaan je chart ziet. Persoonlijk werk ik het liefst met Genetic Matrix vanwege de vele opties, maar die zijn pas beschikbaar als je een betaald account hebt.

Sla je chart op om regelmatig op terug te kijken

Je chart verandert niet en blijft hetzelfde de rest van je leven. Het is daarom handig om je chart bijvoorbeeld op te slaan of te screenshotten zodat je het bij de hand hebt als je Human Design informatie tegenkomt. Zo kun je gelijk checken of het ook relevant voor jou is wat je leest.

Zelf heb ik een screenshot in mijn telefoon staan, maar ook heb ik hem uitgeprint en in een boekje geplakt waar ik aantekeningen maak die voor mij relevant zijn. Zo kan ik gemakkelijk checken of wat ik tegenkom ook relevant is voor mij. En ja, รณรณk ik weet mijn chart dus niet volledig uit mijn hoofd! Haha!

Ik heb mijn Human Design chart, en nu?

Niet alle informatie online is van toepassing op jouw design. Dus nu je jouw eigen chart hebt berekend, kun je gerichter op zoek naar informatie. De grote elementen waar je je op in kunt lezen zijn je type, je strategie en je autoriteit. Heb je geen zin om er diep in te duiken, en heb je liever dat ik je vertele over jouw Human Design? Dan kun je ook een reading boeken.ย 

In een volgend blog leg ik je uit hoe je je chart kunt lezen, en wat alles betekent zodat jij aan de slag kunt met je eigen Human Design experiment.

Ben jij een Generator
of Manifesting Generator?

Heb je weinig energie? Mis je flow in je leven?
Wil je weer in contact komen met dat vuurtje in jezelf?
Ga aan de slag met je strategie: waiting to respond.

Picture of Hiske

Hiske

1/3 Sacral Generator
Deel dit artikel:

Ontdek jouw design

Hulp nodig om je eigen design te ontcijferen? Of hulp om je design meer toe te passen in je leven? Boek een reading

Cursus
Sacral
Superpower

Leer als (manifesting) generator hoe jouw sacrale centrum werkt.

Kom in contact met jezelf. Leer hoe jouw persoonlijke energie centrale werkt.

De leukste manier om met je Human Design experiment aan de slag te blijven.

Schrijf je GRATIS in voor de semi-maandelijkse nieuwsbrief en ontvang
๐Ÿ‘‰ opdrachtjes
๐Ÿ‘‰ HD verhalen uit het dagelijks leven
๐Ÿ‘‰ updates over nieuwe blogs, podcasts en events.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *