Human Design berekenen

Hoe kan ik mijn Human Design chart berekenen?

Misschien heeft Human Design je interesse gewekt, maar heb je géén idee waar je moet beginnen. De eerste stap is altijd om je Human Design te berekenen door je eigen chart op te zoeken. Vervolgens heb je dan een leidraad om gericht informatie op te zoeken over jouw design. In dit blog leg ik je uit hoe en waar je je chart op kunt vragen.

Geboortegegevens opzoeken

Je Human Design chart wordt bepaald door het moment dat je bent geboren. Op dat moment krijg je je ‘energetische stempel’ mee. Dit bepaalt hoe jij in dit leven met energie omgaat. Dit wordt visueel gerepresenteerd in een Human Design chart. Dat ziet er ongeveer zo uit:

Om je chart op te vragen heb je nodig:

  • Je geboortedatum
  • Je geboortetijd (liefst zo specifiek mogelijk)
  • Je geboorteplaats

Het is fijn om je geboortetijd zo precies mogelijk te weten. Er zijn manieren om je geboortetijd op te vragen of te achterhalen mocht je je geboortetijd niet precies weten.

Gratis je Human Design chart berekenen

Er zijn verschillende plekken waar je je Human Design chart kunt laten berekenen en opvragen. Een van de meest gebruikten en wat ik je aanraad als beginner is MyBodygraph van JovianArchive. JovianArchive is het bedrijf dat Ra Uru Hu (de oprichter van Human Design) is gestart. Deze charts zijn overzichtelijk en helder.

Bereken je chart bij MyBodygraph

Je chart zal er ongeveer zo uit komen te zien:

voorbeeld human design berekenen

Als je in de toekomst ook charts van bijvoorbeeld je vrienden of familie op wilt kunnen slaan en terugkijken, kun je nadat je je chart hebt opgevraagd rechtsonder een account aanmaken met de button ‘sign up’. Je chart wordt dan direct in je account opgeslagen.

 

Maakt het uit waar je je Human Design chart opvraagt?

Ja en nee. De kern van je design blijft hetzelfde. Het enige verschil is welke informatie er in de gratis chart gedeeld wordt en hoe het er visueel uitziet.

Andere plekken waar je je chart op kunt vragen zijn bijvoorbeeld:

voorbeeld human design berekenen
Jovian Archive

 

voorbeeld human design berekenen
myhumandesign.com

Zo is bijvoorbeeld bij ‘myhumandesign.com‘ de stijl wat visueel aantrekkelijker, maar worden er andere kleuren gebruikt (niet zwart en rood), wat verwarrend kan werken. Daarnaast geeft deze website meeste extra informatie bij de chart properties. Zo krijg je bijvoorbeeld ook informatie over je variabelen (de pijltjes bovenaan je chart): je digestion, je strongest sense en je environment. Deze informatie wordt pas relevant als je wat langer in je Human Design experiment zit.

 

voorbeeld human design berekenen
Genetic Matrix

Het voordeel van Genetic Matrix is dat je zoals bij MyBodygraph duidelijk ziet wat de rode (design) en de zwarte (personality) kant is. Ook geeft het gelijk aan welke channels je ingekleurd hebt en de namen hiervan. Dit maakt het ook makkelijker om dit op te zoeken. Het nadeel van Genetic Matrix, is dat je in de gratis variant geen variabelen (pijltjes) bovenaan je chart ziet. Persoonlijk werk ik het liefst met Genetic Matrix vanwege de vele opties, maar die zijn pas beschikbaar als je een betaald account hebt.

Sla je chart op om regelmatig op terug te kijken

Je chart verandert niet en blijft hetzelfde de rest van je leven. Het is daarom handig om je chart bijvoorbeeld op te slaan of te screenshotten zodat je het bij de hand hebt als je Human Design informatie tegenkomt. Zo kun je gelijk checken of het ook relevant voor jou is wat je leest.

Zelf heb ik een screenshot in mijn telefoon staan, maar ook heb ik hem uitgeprint en in een boekje geplakt waar ik aantekeningen maak die voor mij relevant zijn. Zo kan ik gemakkelijk checken of wat ik tegenkom ook relevant is voor mij. En ja, óók ik weet mijn chart dus niet volledig uit mijn hoofd! Haha!

Ik heb mijn Human Design chart, en nu?

Nu kun je gerichter op zoek naar informatie. De grote elementen waar je je op in kunt lezen zijn je type, je strategie en je autoriteit.

In een volgend blog leg ik je uit hoe je je chart kunt lezen, en wat alles betekent zodat jij aan de slag kunt met je eigen Human Design experiment.

Hiske

Hiske

1/3 Sacral Generator
Deel dit artikel:

Ontdek jouw design

Hulp nodig om je eigen design te ontcijferen? Of hulp om je design meer toe te passen in je leven? Ontdek de mogelijkheden. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *