Zoek
Sluit dit zoekvak.

Deconditioneren in Human Design, een inkijkje in mijn experiment

Als je het hebt over leven in je Human Design, dan kom je gelijk in aanraking met deconditioneren. Maar wat houdt dat in, en hoe werkt dat, deconditioneren en het leven van je Human Design?
Ik vind het altijd fijn om voorbeelden van andere mensen te zien, en te leren van hoe zij hun experiment ervaren. (Vandaar ook mijn podcast; het experiment)
In deze blog neem ik je mee in een recent voorbeeld uit mijn eigen experiment, en krijg je een klein inkijkje in mijn deconditioneringsproces.

Creatie-flow en freubelen

De afgelopen periode voelde ik de behoefte om weer wat meer in de creatiemodus te gaan. Ik merkte dat ik veel aan het consumeren was (instgram reels enzo), en dat dit mijn energie uit balans trok. Creatie helpt mij vaak met energie in mijn systeem in beweging te zetten. Ook al voelt het in het begin soms als een heuveltje om overheen te komen.

Gezien ik veel aanwezig ben op instagram, wilde ik mijn december actie in een post onder de aandacht brengen. Een korting op 1:1 readings, om het jaar af te sluiten met zelf-liefde. Self-love is all around. Een actie waar ik afgelopen jaren (heb deze eerder gedaan) al om moest grijnzen, omdat ik het zo’n leuke verwijzing vond naar een van mijn favoriete films.

De instagrampost had ik al geschreven, en ik moest alleen nog even een foto of visual erbij maken voordat ik hem kon posten. Toen ik een business vriendin uitlegde naar welke film het een verwijzing was, en ik de filmposter aan haar liet zien, kreeg ik een idee.

Wat als ik die filmposter namaak, maar dan met mijn eigen foto’s. Ik begon al te gniffelen in mezelf. HOE geniaal!!!

Met enthousiasme ging ik aan de slag in Canva. Waar het begon met de hoofdlijnen namaken, ging ik uiteindelijk door tot details. Totdat de visual door iedere liefhebber van deze film herkend zou worden.

instagram post in de stijl van Love Actually - december korting op HD readings

Ik heb er best wel veel tijd aan besteed. Zodanig veel tijd dat ik dat mijn rol als businessowner dit eigelijk niet oke vond. Onnodig lang, de moeite niet waard.

Wat zegt je hoofd, en wat zegt je energie?

En dit is heel interessant, want dit is hoe het hoofd werkt. Mijn hoofd heeft een bepaald oordeel op hoe lang het maken van een instagrampost mag duren. Omdat ik gevoelig ben voor perfectionisme, en ik uren of dagen kan zitten aan 1 stuk content, helpt het mij (meestal) om de tijd voor creatie te beperken. Een ‘regel’ die ooit bedoeld was om me te helpen, maar als je niet oplet je zo uit alignment je not-self in kan trekken.

Mijn hoofd had geen boodschap aan het feit dat ik mijn overduidelijke respons op het maken van die visual had gevolgd. Dat ik met volle energie aan dit projectje heb gewerkt, ik er plezier in had, het me energie gaf en uiteindelijk super satisfied was met het eindresultaat. Hoewel het overduidelijk energy well spent was (*schouderklopje aan mezelf), had mijn hoofd er een andere conclusie aan gehangen. Het was onnodig verspilde tijd, en dat hele stuk van satisfaction en plezier was bijzaak.

Schuldgevoel terwijl ik wel mijn Human Design had gevolgd?

Ik had op dat moment nog niet door hoe serieus ik mijn mind nam. Ik voelde me schuldig omdat ik in plaats van mijn tijd ‘nuttig’ besteden, met plezier had zitten freubelen aan een plaatje. Dat resulteerde in dat mijn lichaamshouding ingezakt klein werd, en ik voelde de behoefte om mijn bestede tijd goed te praten.

Waar ik aan de ene kant me gewéldig enthousiast voelde over mijn energiebesteding, voelde er ook iets ‘fout’ en ‘stout’. Alsof ik als kind een snoepje had gepakt, ik was gesnapt, en het twijfelachtig en schuldbewust tóch in mn mond stopte terwijl een volwassene me met grote strenge ogen aankeek.

Dit is wat conditionering kan doen.

Conditionering weerhoudt je van je Human Design leven

Conditionering zijn de oordelen, overtuigingen en aangeleerd gedrag dat je met je meedraagt. Veel van deze conditioneringen zijn niet-helpend en kunnen je weerhouden van IN je design te leven. Het zijn aangeleerde overtuigingen die gedachten produceren die je bijvoorbeeld een slecht gevoel geven als je wél je design volgt. Denk maar aan schuldgevoel als je een afspraak afzegt (want zo lullig voor die vriendin, dat kun je niet maken), of je niet durven uitspreken omdat je bang bent dat je wordt afgewezen.

Dit keer heb ik mijn respons gevolgd, maar als mijn mind me met zulke gedachten zo slecht laat voelen nadat ik dat doe: denk je dat ik dat dan blijf doen? Dit is waarom het zo belangrijk is om je mind te ontmaskeren, en in het licht te zetten. “Hee, I see what you’re doing.”

 

Deconditioneren; het loskomen van de mind

Als we het hebben over deconditioneren binnen Human Design, dan gaat het om het loskomen van deze niet helpende gedragingen en gedachten. Het niet meer serieus nemen van de mind.

In mijn love-actually situatie was het voor mij genoeg om op te merken dat mijn hoofd me hier voor ‘t lapje houdt. Het realiseren dat voor mij de satisfaction juist bevestigt dat ik mijn energie aan de juiste dingen heb besteed. Toen ik dat kon opmerken, kon ik ook mijn schuldgevoel laten gaan. Het deed me weer realiseren dat ik mijn mind niet serieus hoef te nemen.

Daarnaast was het voor mij een goede reminder dat ik nog werk te doen heb op dit thema. Voor mij geen verrassing dat ik nog overtuigingen heb op dat ik ‘nuttig’ zou moeten zijn, en dat mijn hoofd vindt dat plezier erin hebben een bijzaak is. Een overtuiging die nog veel Generators en Manifesting Generators hebben. Schuldgevoel als je prioriteit geeft aan dat wat je leuk vindt, terwijl dat juist precies onze gouden zone is. Een hardnekkige in mijn systeem waar ik me gedurende mijn proces elke keer opnieuw aan mag helpen herinneren; Joy is my superpower.

Wil je support bij je Human Design experiment?

Zit jij ook in je Human Design experiment, en kun je wel iemand in je corner gebruiken die je daarin ondersteunt? Iemand op wie je kunt terugvallen als je energie even niet zo lekker stroomt? Die je helpt met jouw proces van deconditioneren?

Voor Generators en Manifesting Generators heb ik een 1:1 mentorship waar ik je ondersteun in jouw proces van deconditioneren. Ik leer je om je mind te ontmaskeren, ook als je het zelf nog niet helemaal ziet. Een cheerleader die aan de zijlijn de slingers ophangt als je steeds vaker voor het volgen van je design kiest, en voor jou alert is dat je mind in die ‘twilight fase’ niet stiekem weer aan de macht komt. Want die fase zit er ook tussen; dat je mind zich gaat voordoen als je sacrale respons bijvoorbeeld.

In principe is deconditioneren en het experimenteren met je Human Design vrij ‘simpel’, maar dat betekent niet dat het altijd makkelijk is om het daadwerkelijk in je eigen leven toe te passen. Vaak hebben we niet eens door hoe vaak onze mind met ons aan de haal is. Die blinde vlek die we hebben, dat is je welgetrainde mind die probeert om de regie te behouden. Dat is waar het heel goed uitkomt als je een extra paar ogen hebt op jouw proces.

In mijn mentorship gaan we op verschillende manieren aan de slag met jouw experiment en deconditioneringsproces. Ik leer je hoe je de trucjes van je mind kunt onderscheppen, en afwenden. Ik geef je handvatten om elke keer terug in je design te stappen, zodat je steeds steviger in je true-self schoenen komt te staan. Door je mind te ontmaskeren houd je véél meer energie over, en kun je weer volledig op jezelf vertrouwen.

Na 3 maanden is je bewustzijn zodanig gegroeid, dat je met meer gemak in je design leeft zonder je te laten meeslepen door de mindgames of schuldgevoel.

You don’t have to do it alone.
Samen is véél leuker (en efficiënter).

Ben jij een Generator of Manifesting Generator? En kun jij wel wat support gebruiken?
Dan is het 1:1 Sacral Mentorship voor jou. Klik hier voor meer informatie, en boek een matchcall.

Ben jij een Generator
of Manifesting Generator?

Heb je weinig energie? Mis je flow in je leven?
Wil je weer in contact komen met dat vuurtje in jezelf?
Ga aan de slag met je strategie: waiting to respond.

Picture of Hiske

Hiske

1/3 Sacral Generator
Deel dit artikel:

Ontdek jouw design

Hulp nodig om je eigen design te ontcijferen? Of hulp om je design meer toe te passen in je leven? Boek een reading

Cursus
Sacral
Superpower

Leer als (manifesting) generator hoe jouw sacrale centrum werkt.

Kom in contact met jezelf. Leer hoe jouw persoonlijke energie centrale werkt.

De leukste manier om met je Human Design experiment aan de slag te blijven.

Schrijf je GRATIS in voor de semi-maandelijkse nieuwsbrief en ontvang
👉 opdrachtjes
👉 HD verhalen uit het dagelijks leven
👉 updates over nieuwe blogs, podcasts en events.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *