Kortgeleden gaf ik een reading aan een generator met een sacrale autoriteit. Zij mag haar beslissingen nemen op basis van haar onderbuikgevoel. Toen ik haar uitlegde dat zij ook een gedefinieerde spleen had, het centrum voor intuïtie, en dat die haar ook kan helpen met richting geven, stelde ze de terechte vraag: Wat is het verschil tussen mijn onderbuikgevoel en mijn intuïtie?
Deze vraag is specifiek belangrijk voor generators en manifesting generators die zowel de spleen (links) hebben ingekleurd als het sacrale centrum (midden). Als je namelijk deze centra hebt ingekleurd, betekent dit dat je er altijd toegang tot hebt, en dat het een stabiele constante energie is waar je op kunt vertrouwen.
Disclaimer:
Heb je deze of een van deze níet ingekleurd, undefined? Dan kun je deze energie ook ervaren, maar niet in je eentje op dagelijkse basis. Je kunt hier niet op vertrouwen omdat dit geen constante energie is in jouw chart. Dan word je door bijvoorbeeld de stand van de planeten of door mensen om je heen beïnvloed op dit gebied.
Sacrale respons: een onderbuik gevoel
Als je een sacrale autoriteit hebt, betekent dit dat je beslissingen mag nemen met je onderbuikgevoel. Dit wordt vaak beschreven als een uhu of een nah-ah. Een oergeluid. Een gevoel van whieeee – ergens naartoe getrokken worden of een gevoel van mehhh – terugtrekken. Voor elke sacral being (generators of manifesting generators) voelt of klinkt die respons anders. Het is aan generators en manifesting generators om daar voor zichzelf bekend mee te raken.
Deze sacrale respons, hoe hij ook voelt of klinkt voor jou, is altijd binair. Het is een ja of een nee. This or that. Er zit niets tussenin. Voor mensen met een sacrale autoriteit zeg ik dan ook altijd: If it’s not a hell yes, it’s a no. Dus alle gevoelens of geluiden die klinken als meah, maybe, mwah, dunno. Zijn (voor dit moment) keiharde nee’s. Hoe leuk we het ook willen aankleden ;).
Het sacrale centrum reageert altijd in respons op het NU. Iets waar het een ja of nee op geeft. Dat is ook waarom de strategie van generators is om te reageren.
Wil je hier meer over leren? Kijk dan eens bij de cursus: “Reconnect met je Sacral Superpower”
Splenic intuïtie: een plotseling weten
Maar wat is dan je intuïtie? Je intuïtie komt vanuit de gedefinieerde (ingekleurde) spleen en voelt eigenlijk als een soort plotseling weten. Een hit van informatie. De spleen gaat over gezondheid en overleven dus vaak zijn het intuïtieve hits op dat gebied. Soms is het in reactie op iets – bijvoorbeeld een buurt waarvan je opeens weet; ik moet een blokje omlopen. Maar soms is het totaal ongerelateerd. Zo vertelde een van mijn klanten eens dat zij wandelend in het bos opeens wist; ik word vegetariër. Zonder enige aanleiding. Ze is haar intuïtie gaan volgen, en het pakte geweldig voor haar gezondheid en haar leven uit.
Intuïtieve ingevingen zijn vaak heldere momenten die je eigenlijk niet per se kunt onderbouwen met je hoofd. “Ik weet niet precies waarom, maar…” is een typisch voorbeeld hiervan.
Het verschil tussen je intuïtie en je hoofd
Je intuïtie is een plotseling helder weten. Iets wat we meestal lastig vinden om te omarmen omdat we met ons hoofd willen verklaren waarom dan. Waar komt dat idee of inzicht vandaan en wat heeft het ‘getriggerd’? Ons hoofd wil van alles snappen.
Dit is ook gelijk waar je het verschil tussen je hoofd en je intuïtie in kunt herkennen. Omdat je intuïtie iets is wat vanuit de oertijd komt, is dit razendsnel: je denken hobbelt er achteraan en is veel trager. Je eerste ingeving is je intuïtie, en vervolgens gaat je hoofd er mee aan de haal om het te verklaren of het te ontkrachten en dat kost meer tijd. Maar je intuïtie heeft weinig tijd nodig en komt in een ‘flash hit’ en je hoofd heeft meer tijd en meer gedachten nodig om dingen te onderbouwen.
Dit is ook waarom er altijd wordt gezegd als je een toets maakt; ga altijd voor je eerste ingeving ;). Je intuïtie is namelijk bijzonder slim als je er op durft te vertrouwen.
Het verschil tussen je intuïtie en je sacrale respons
Het verschil tussen de communicatie van je sacral en je spleen zit hem dus in dat je sacrale respons een reactie is, en in het nu antwoordt met een ja/nee. Je intuïtie is een plotseling helder weten wat ook nieuwe informatie kan bevatten. Bijvoorbeeld dat je zomaar een helder inzicht krijgt: ik zou moeten stoppen met gluten.
Jouw sacral zou kunnen reageren op een vraag; wordt mijn buik rustiger als ik stop met gluten? Ja/nee. En jouw intuïtie kan dus zelf die optie ‘aandragen’ als inzicht.
Ik hoop dat met deze uitleg je wat sneller kunt gaan herkennen wanneer welk centrum met jou communiceert. Laat in de reacties hieronder achter hoe jij het ervaart of leuke inzichten die jouw intuïtie je heeft verteld.
3 gedachten over “Wat is het verschil tussen je intuïtie en je onderbuikgevoel?”
Ik heb ze dus allebei niet! De sacral staat compleet open en spleen is alleen gate 44 gevuld… En iedereen altijd maar zeggen dat ik op m’n intuïtie en onderbuikgevoel moet vertrouwen, niet dus 😂
Wat een fijn artikel, dankjewel. Ik vroeg me dit verschil ook al af namelijk. Mijn autoriteit is splenic / intuitief, maar eigenlijk herken ik me juist meer in het sacrale ‘onderbuik stemmetje’ terwijl dat voor mij een ongedefinieerd centrum is. Kan het zijn dat dat ongedefinieerde centrum juist versterkt aangaat (amplify) wanneer ik met mensen ben die dit centrum wel gedefinieerd hebben? En heel concreet vraag ik me nu ook af… wanneer ik kook dan ruik ik bijna altijd aan ingrediënten, vooral de potjes met kruiden, en dan voel ik wel of niet een soort van kramp in mijn lijf die me zegt of iets wel of geen goed idee is op dat moment – klinkt dat dan meer als splenic of sacraal?
Oeh goede vragen! Je kunt inderdaad die energie van anderen oppikken en versterken. Het is alleen niet betrouwbaar voor jou.
Als je aan het koken bent, en je voelt een kramp dan kan dat zeker zijn dat dat je intuitie is. Want de spleen gaat ook heel erg over ‘je veilig houden’ en wat voor jou gezond en veilig is.
Heb je toevallig ook de 57-10 gedefinieerd? Die gaat heel erg over duidelijk aanvoelen wat wel/niet gezond is voor jou.