Zoek
Sluit dit zoekvak.
geboortetijd Human Design

Help, ik weet mijn exacte geboortetijd niet!

Omdat je Human Design chart gebaseerd is op je exacte geboortegegevens, is het belangrijk om je geboortetijd en plaats zo precies mogelijk te weten. Als je vijf minuten eerder of later geboren bent, kan dat al verschil maken in bijvoorbeeld je type of profiel (een groot onderdeel van je chart).

In dit blog leg ik je uit hoe of waar je jouw specifieke geboortetijd kan vinden, en wat het effect is als je de ‘verkeerde tijd’ hebt.

Wat is het effect van een verkeerde geboortetijd?

Ik krijg regelmatig de vraag hoe nauwkeurig de geboortetijd moet zijn. Mijn antwoord is daarop altijd: het liefst zo nauwkeurig mogelijk. Hoewel enkele minuten/uren verschil meestal voornamelijk effect heeft op de pijlen (variabelen), kan het zelfs je profiel, je kanalen, centers en dus zelfs je type veranderen.

Is het net ‘teveel werk’ om even naar boven te lopen naar je geboortekaartje die in een doos verstopt zit? Of weet je dat je ‘ergens in de middag’ geboren bent? Ga dan spelen met je geboortetijd en kijk wat er verandert in je chart. Kleuren er andere vlakken of lijnen? Gaan de pijlen een andere kant op? Verandert je type of je profiel? Misschien verandert er namelijk maar heel weinig en kun jij de basis van je design prima uitzoeken met minder nauwkeurige informatie.

Let op: laat jij een reading doen bij mij, laat dan wel even weten hóe nauwkeurig jouw geboortegegevens zijn. Dan kan ik rekening houden met hoe betrouwbaar de informatie is.

Ik ben te vroeg geboren, welke datum of tijd moet ik gebruiken?

De energetische stempel van je design krijg je mee op het moment dat je uit de baarmoeder komt. Of dit via een natuurlijke bevalling is, of via een keizersnede doet er daarbij niet toe. Het moment dat je als kindje de baarmoeder verlaat, is het moment dat je de energetische imprint krijgt die je met een Human Design chart inzichtelijk maakt. Dus je kunt gewoon de tijd gebruiken dat je écht bent geboren – niet wanneer je eigenlijk geboren had moeten worden.

Wat is de impact van de geboorteplaats op je Human Design?

De energetische stempel die je meekrijgt als je geboren bent wordt bepaald door een stroom van energie met informatie. Dit noemen ze de neutrinostroom. De ‘hoek’ van die stroom is anders als je op een andere plek geboren wordt. Ik kan je niet met zekerheid vertellen hoeveel effect het heeft op je chart of je in Amsterdam bent geboren, of in Maastricht. Er wordt online gezegd dat de geboorteplaats enkel gaat om de tijdzone te kunnen berekenen. Ikzelf werk wel altijd met de precieze plaats. 

Mocht je jouw geboorteplaats niet zeker weten, dan kun je de dichtstbijzijnde grote stad waar je ongeveer geboren bent invullen en anders in elk geval een stad in dezelfde tijdzone. Ook hier kun je experimenteren of er veel in je chart verandert. Overigens geldt; als je de veranderingen niet direct in de chart ziet, betekent niet dat ze er niet zijn. Het kan zijn dat de veranderingen op een dieper niveau in je chart zichtbaar zijn.

Je precieze geboortetijd achterhalen

Omdat je geboortetijd wél veel impact heeft op je Human Design, is het belangrijk deze zo specifiek mogelijk te achterhalen. Het tijdstip van je geboorte kun je vaak op je geboortekaartje vinden en anders kun je het opvragen bij de gemeente waar je geboren bent.

Als je inlogt op de site van de gemeente waar je bent geboren, kun je daar een kopie van je geboorteakte opvragen. Dit kost ongeveer €13,- en de kopie krijg je vervolgens via de post naar je toe gestuurd.

Ik kan mijn geboortetijd niet opvragen, wat nu?

Het wordt een stapje lastiger als je niet zeker weet of de geboortegegevens die je hebt, wel correct zijn. Misschien ben je ergens geboren in een tijd of een land waar er niet nauwkeurig is vastgelegd wanneer en hoe laat je bent geboren. Of misschien ben je in een vliegtuig tijdens een vlucht onderweg geboren? Ook bij complexe adopties waarbij bijvoorbeeld de administratie ‘kwijt is geraakt’ of dat je een kind was dat ter vondeling was gelegd maakt het lastig te achterhalen wanneer en/of waar je precies geboren bent.

Wat je dan kunt doen is te rade gaan bij een zogenaamde Rectificatie Astroloog. Je neemt dan contact op met een zeer ervaren astroloog die een rectificatie kan uitvoeren. De astroloog gaat dan met je in gesprek. Op basis van grote levensgebeurtenissen en ervaringen zal hij/zij het moment van je geboorte zo nauwkeurig mogelijk gaan bepalen. Het kan een vrij uitgebreid en langdurig proces zijn, maar dit zal je het meest helpen om je design te kunnen achterhalen.

Ben jij een Generator
of Manifesting Generator?

Heb je weinig energie? Mis je flow in je leven?
Wil je weer in contact komen met dat vuurtje in jezelf?
Ga aan de slag met je strategie: waiting to respond.

Picture of Hiske

Hiske

1/3 Sacral Generator
Deel dit artikel:

Ontdek jouw design

Hulp nodig om je eigen design te ontcijferen? Of hulp om je design meer toe te passen in je leven? Boek een reading

Cursus
Sacral
Superpower

Leer als (manifesting) generator hoe jouw sacrale centrum werkt.

Kom in contact met jezelf. Leer hoe jouw persoonlijke energie centrale werkt.

De leukste manier om met je Human Design experiment aan de slag te blijven.

Schrijf je GRATIS in voor de semi-maandelijkse nieuwsbrief en ontvang
👉 opdrachtjes
👉 HD verhalen uit het dagelijks leven
👉 updates over nieuwe blogs, podcasts en events.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *