geboortetijd Human Design

Help, ik weet mijn exacte geboortetijd niet!

Omdat je Human Design chart gebaseerd is op je exacte geboortegegevens, is het belangrijk om je geboortetijd en plaats zo precies mogelijk te weten. Als je vijf minuten eerder of later geboren bent, kan dat al verschil maken in bijvoorbeeld je profiel (een groot onderdeel van je chart).

In dit blog leg ik je uit hoe of waar je jouw specifieke geboortetijd kan vinden, en wat het effect is als je de ‘verkeerde tijd’ hebt.

Wat is het effect van een verkeerde geboortetijd?

Ik krijg regelmatig de vraag hoe nauwkeurig de geboortetijd moet zijn. Mijn antwoord is daarop altijd: het liefst zo nauwkeurig mogelijk. Hoewel enkele minuten/uren verschil meestal voornamelijk effect heeft op de pijlen (variabelen), kan het zelfs je profiel, je kanalen, centers en dus zelfs je type veranderen.

Is het net ’teveel werk’ om even naar boven te lopen naar je geboortekaartje die in een doos verstopt zit? Of weet je dat je ‘ergens in de middag’ geboren bent? Ga dan spelen met je geboortetijd en kijk wat er verandert in je chart. Kleuren er andere vlakken of lijnen? Gaan de pijlen een andere kant op? Verandert je type of je profiel? Misschien verandert er namelijk maar heel weinig en kun jij de basis van je design prima uitzoeken met minder nauwkeurige informatie.

Let op: ga jij een reading doen bij iemand die jouw chart uitpluist, laat dan wel even weten hóe nauwkeurig jouw geboortegegevens zijn.

Ik ben te vroeg geboren, welke datum of tijd moet ik gebruiken?

De energetische stempel van je design krijg je mee op het moment dat je uit de baarmoeder komt. Of dit via een natuurlijke bevalling is, of via een keizersnede doet er daarbij niet toe. Het moment dat je als kindje de baarmoeder verlaat, is het moment dat je de energetische imprint krijgt die je met een Human Design chart inzichtelijk maakt. Dus je kunt gewoon de tijd gebruiken dat je écht bent geboren – niet wanneer je eigenlijk geboren had moeten worden.

Wat is het effect van de geboorteplaats?

De energetische stempel die je meekrijgt als je geboren bent wordt bepaald door de neutrinostroom. De ‘hoek’ van die stroom is anders als je op een andere plek geboren wordt. Ik kan je niet met zekerheid vertellen hoeveel effect het heeft op je chart.

Mocht je jouw geboorteplaats niet zeker weten, dan kun je de dichtstbijzijnde grote stad waar je ongeveer geboren bent invullen en anders in elk geval een stad in dezelfde tijdszone. Ook hier kun je experimenteren of er veel in je chart verandert. Overigens geldt; als je de veranderingen niet direct in de chart ziet, betekent niet dat ze er niet zijn. Het kan zijn dat de veranderingen op een dieper niveau in je chart zichtbaar zijn.

Je precieze geboortegegevens achterhalen

Hou jij er meer van om te kunnen vertrouwen dat de design chart die je opvraagt écht bij jou hoort? Ga dan op zoek naar de exacte geboorteplaats en geboortetijd. Deze gegevens kun je vaak op je geboortekaartje vinden en anders kun je het opvragen bij de gemeente waar je geboren bent.

Als je inlogt op de site van de gemeente waar je bent geboren, kun je daar meestal een kopie van je geboorteakte opvragen. Dit kost ongeveer €13,- en de kopie wordt vervolgens met de post naar je verstuurd.

Ik kan mijn geboortegegevens niet accuraat opvragen, wat nu?

Het wordt een stapje lastiger als je niet zeker weet of de gegevens die je hebt, wel correct zijn. Misschien ben je ergens geboren in een tijd of een land waar er niet nauwkeurig is vastgelegd wanneer en hoe laat je bent geboren. Of misschien ben je in een vliegtuig tijdens een vlucht onderweg geboren? Ook bij complexe adopties waarbij bijvoorbeeld de administratie ‘kwijt is geraakt’ of dat je een kind was dat ter vondeling was gelegd maakt het lastig te achterhalen wanneer en/of waar je precies geboren bent.

Wat je dan kunt doen is te rade gaan bij een zogenaamde Rectificatie Astroloog. Je neemt dan contact op met een zeer ervaren astroloog die een rectificatie kan uitvoeren. De astroloog gaat dan met je in gesprek, en op basis van grote levensgebeurtenissen en ervaringen zal hij/zij het moment van je geboorte zo nauwkeurig mogelijk gaan bepalen. Het kan een vrij uitgebreid en langdurig proces zijn maar dit zal je het meest helpen om je design te kunnen achterhalen.

Hiske

Hiske

1/3 Sacral Generator
Deel dit artikel:

Ontdek jouw design

Hulp nodig om je eigen design te ontcijferen? Of hulp om je design meer toe te passen in je leven? Ontdek de mogelijkheden. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *