Search
Close this search box.
Essentiele olie human design

Gebruik van essentiële olie op basis van je Human Design

De werking van essentiële olie in combinatie met Human Design trekt al een tijdje mijn aandacht. Hoe tof zou het zijn als je een blend kunt maken die helemaal specifiek op jouw design gericht is? Ik ging erover in gesprek met Maja. Zij geeft je een inkijkje in welke etherische oliën jouw design zouden kunnen ondersteunen.

Maja combineerde haar interesses in essentiële olie én Human Design

Maja essentiele olieMaja (38) is een 5/1 sacrale generator en werkt al 6 jaar met etherische oliën. Ze kwam er mee in aanraking door een vriendin, en ondertussen zijn de olien een belangrijk deel van haar leven geworden: “Ik ben aan mijzelf gaan werken met ondersteuning van essentiële oliën. Ik ben chronisch ziek, en voor mijn mindset werkt het ondersteunend.”

Maja gebruikt verschillende oliën de hele dag door. In een diffuser, als parfum, in badzout, huidverzorging. De mogelijkheden zijn eindeloos als het aan haar ligt.

Toen Maja vorig jaar in aanraking kwam met Human Design zag ze vrijwel direct een overlap. Bij het ontdekken van haar eigen chart, kwam ze er achter dat ze intuïtief al regelmatig oliën koos die haar chart ondersteunde. “Mijn open G-center, dat gaat onder andere over zelfliefde, dat was voor mij een aandachtspunt. En ik gebruikte al tijden Bergamot: die staat voor het ondersteunen van zelfliefde en geloven in jezelf. Daarnaast trok citrus mij ook erg. Wat bij een generator erg past: deze olie stimuleert om dingen te gaan doen, energie op te gebruiken.”

Hoe meer ze ermee bezig was, hoe meer ze de potentie zag om essentiële oliën als ondersteuning te gebruiken om meer in je design te leven. Al gauw nam haar eerste lijn in haar profiel het over (de researcher) en dook Maja volop in het onderzoeken. Iedere chart die ze tegenkwam nam ze onder de loep, en adviseerde ze verschillende oliën bij. Ze kreeg continu positieve reacties terug. Zodoende heeft haar interesse in en verslaving voor essentiële olie een nieuwe dimensie gekregen. (Volgende foto is haar verzameling!)

Essentiele olie human design

 

Essentiële olie voor de Human Design centra

Maar welke essentiële olie werkt ondersteunend aan jouw Human Design? Ben je nog maar net begonnen met Human Design? Dan kun je gaan voor Cypress. Deze olie helpt je om de energie in je chart te laten flowen, en deze werkt eigenlijk voor iedereen goed.

Je kunt de olie inzetten op je talenten om deze te versterken, maar je kunt het ook gebruiken als ondersteuning bij valkuilen. Voor deze blog heeft Maja een lijstje gemaakt van verschillende olien op basis van de 9 Human Design centra. Je kunt in je eigen chart of je een centrum hebt ingekleurd (gedefinieerd) of wit (ongedefinieerd). Er zijn veel meer elementen in de Human Design chart waar jij jouw olie op kunt toespitsen. Mocht jij een specifiekere en persoonlijkere blend willen, dan kun je een advies op maat boeken bij Maja.

human design centers

Hoofd centrum

Gedefinieerd (ingekleurd)

Clary Sage (scharlei) olie kan je helpen een open blik te houden. Het helpt je open te staan voor de ideeën van anderen en zo nieuwe mogelijkheden te zien die jou kansen geven om te groeien.

Ongedefinieerd (wit)

Frankincense (wierook) zorgt voor gronding en orde in alle ideeën die bij je binnenkomen. De olie brengt helderheid om te ontdekken welke ideeën voor jou bestemd zijn en welke je beter met anderen deelt. Raak je overwhelmed door alle ideeën? Dan kan een druppel frankincense olie op je kruin verlichting brengen.

Ajna

Gedefinieerd:

Cypress (cipres) helpt je met het leven mee te bewegen, open te staan om dingen op een andere manier aan te vliegen en niet altijd de volledige controle willen houden. Ook als je vastzit in oude patronen of overtuigingen die zo vertrouwd voelen, helpt cypress olie deze los te laten en nieuwe, gezondere patronen te ontwikkelen.

Ongedefinieerd:

Rosemary (rozemarijn) is de perfecte olie om je geheugen te stimuleren. Het helpt je om je beter te kunnen concentreren, je herinnert je dingen sneller en hij helpt bij verwarring.

Keel

In dit centrum is het interessant om te kijken naar de gates die geactiveerd zijn of net niet om te bepalen welke essentiële olie je gebruikt. Maja: “Als ik echt 1 olie moet aanraden om voor het keelcentrum te gebruiken, zowel gedefinieerd als ongedefinieerd, kies ik voor lavender. Lavender (lavendel) helpt je je eigen waarheid te spreken, ook als die niet in overeenstemming is met anderen. Het helpt je om open en eerlijk te communiceren, zodat anderen je kunnen aanvaarden zoals je bent.”

G-center

Gedefinieerd:

Ylang Ylang brengt het innerlijke kind in je naar boven en helpt je niet alleen je pad te zien, maar ook hoe je je pad huppelend kunt lopen. Ylang Ylang helpt je alles minder serieus te nemen en meer speels in het leven te staan vol enthousiasme, verwondering en nieuwsgierigheid.

Ongedefinieerd:

Bergamot is de olie van zelfliefde, zelfvertrouwen en vrolijkheid. Hij helpt je te accepteren dat je een grote puzzel bent waarvan je de puzzelstukjes kan aanpassen aan de personen waarbij je bent. Hij helpt je beperkende overtuigingen over wie je moet zijn los te laten en leert je onvoorwaardelijk van jezelf te houden.

Hartcentrum

Gedefinieerd:

Cypress (cipres) heeft een grondend effect en brengt je in de juiste flow. Hij helpt je los te laten wat niet bij je past in plaats van te blijven pushen, alleen maar omdat je dit kan. Hij helpt je de controle los te laten en meer te genieten van wat je doet.

Ongedefinieerd:

Ginger (gember) helpt je om succes in je leven toe te laten door ervoor open te staan in plaats van het te pushen. Het geeft je een gevoel van eigenwaarde en laat je zien dat niet de mening van anderen jouw maatstaf van succes is, maar hoe jij je voelt.

Spleen

Gedefinieerd:

Eucalyptus Radiata is de olie van gezondheid en wellness. Hij helpt je bewust worden van wat jou ziek maakt en helpt je de patronen veranderen die je gezondheid saboteren. Eucalyptus Radiata helpt je in je kracht te staan. Ook in dit centrum is het vaak handig om naar de gates te kijken en een specifieke olie uit te kiezen voor de gate waar jij het het moeilijkst mee hebt.

Ongedefinieerd:

Lemongrass (citroengras) helpt je met het loslaten van angsten die je van anderen overneemt. Hij reinigt je energieveld, brengt weer helderheid en laat je in je eigen kracht staan. Zo kom je weer dichter bij jezelf en kan je je eigen angsten aanpakken.

Emotional Solar Plexus

Gedefinieerd:

Tangerine (mandarijn) brengt vrolijkheid en geluk en dit kan je wel gebruiken als je laag in je emotionele wave zit. Hij helpt je emoties uit te balanceren en helpt je positiever in het leven te staan.

Ongedefinieerd:

Marjoram (marjolein) is de ideale olie om emoties van anderen los te laten. Na een feestje met mensen met een gedefinieerd emotioneel centrum, voel je je vaak vol van emotie. Smeer dan marjoram essentiële olie op je borst en je voelt de energie die niet van jou is bijna letterlijk wegstromen.

Sacral

Gedefinieerd:

De frisse geur van lemon (citroen) brengt focus, concentratie en vitaliteit en dit zijn ideale eigenschappen voor iemand met een gedefinieerd sacraal centrum. Je moet je energie gedurende de dag opgebruiken en lemon olie geeft je hierbij een mentale en fysieke boost.

Ongedefinieerd:

Orange (sinaasappel) helpt je het gevoel van tekortkoming in onze generator maatschappij los te laten. Hij laat je je waarde zien en de manier waarop jij belangrijk bent in onze maatschappij. Hij kan je zowel motiveren als helpen ontspannen, afhankelijk van wat je lichaam aangeeft nodig te hebben.

Root

Gedefinieerd:

Als je lichaam vermoeid is en je je leeg voelt, geeft basilicum olie je een boost om weer verder te kunnen. Je kan hem ook preventief gebruiken om je energiehuishouding te ondersteunen.

Ongedefinieerd:

Vetiver helpt je dieper naar jezelf en in jezelf te kijken wat je energie echt nodig heeft en wat niet. Hij helpt je je prioriteiten te evalueren en je naar de juiste dingen te richten. Hij helpt je de rust te vinden in jezelf en de druk en adrenaline los te laten.

Kwaliteit van de essentiële olie

Maja: “Hou er rekening mee dat de kwaliteit van essentiële olie belangrijk is voor een goede werking. Kies dan ook voor een 100% natuurlijke, therapeutische kwaliteit essentiële olie. Geloof ook niet altijd wat er op de verpakking staat, want om ‘pure essentiële olie’ op de verpakking te mogen zetten, moet er in Europa slechts 5% essentiële olie in het flesje zitten en mag het verder aangevuld worden met draagolie, verdunde essentiële olie, goedkopere essentiële olie van een andere plant of zelfs synthetisch geproduceerde olie zonder enige therapeutische werking.”

Hoe gebruik je essentiële olie?

Volgens Maja kun je het toepassen op de manier die jij prettig vindt. Wat wel belangrijk is als je het in een diffuser gebruikt, is dat de diffuser de olie niet verwarmt. Dit heeft namelijk effect op de werkzaamheid van de olie.

Gebruik het puur als een parfum, meng het met kokosolie als een bodylotion of meng het met water voor een roomspray.

Als je het voor een centrum gebruikt kun je het op de locatie van dat centrum smeren met een rollertje. Bijvoorbeeld op je voorhoofd voor het ajna of hoofdcentrum, op de keel voor je keelcentrum etc.

Je kunt ook een druppeltje in je handen laten vallen, een kommetje maken van je handen en de geur inademen. Net wat voor jou goed voelt, en hoe gevoelig je bent voor geur.

Maja maakt ook hele toffe (gepersonaliseerde) armbanden met lavastenen waar je de olie in kunt druppelen, en zo gedurende de dag met je meedraagt.

Persoonlijk advies voor essentiële olie op basis van je Human Design

Wil jij ook een persoonlijke blend die gericht is op waar jij nu tegen aanloopt en jouw Human Design? Dan kun je terecht bij Maja. Zij biedt advies op maat aan, kan jou helpen met hoe jij de olie het beste kunt gebruiken en biedt ook kwalitatief waardige etherische oliën van het bedrijf Young Living aan.

Meer tips over essentiële olie en Human Design? Volg Maja dan op instagram: @justbijke

 

Disclaimer: zorg ervoor dat als je met essentiële olie aan de slag wilt, je eerst je research doet naar de juiste essentiële olie voor jou. Maja werkt zelf met de oliën van Young Living (een netwerkmarketingbedrijf). Ik heb van essentiële oliën geen verstand van dus doe hier geen uitspraken over. Mag je zelf onderzoeken haha.

Ben jij een Generator
of Manifesting Generator?

Heb je weinig energie? Mis je flow in je leven?
Wil je weer in contact komen met dat vuurtje in jezelf?
Ga aan de slag met je strategie: waiting to respond.

Picture of Hiske

Hiske

1/3 Sacral Generator
Deel dit artikel:

Ontdek jouw design

Hulp nodig om je eigen design te ontcijferen? Of hulp om je design meer toe te passen in je leven? Boek een reading

Cursus
Sacral
Superpower

Leer als (manifesting) generator hoe jouw sacrale centrum werkt.

Kom in contact met jezelf. Leer hoe jouw persoonlijke energie centrale werkt.

De leukste manier om met je Human Design experiment aan de slag te blijven.

Schrijf je GRATIS in voor de semi-maandelijkse nieuwsbrief en ontvang
👉 opdrachtjes
👉 HD verhalen uit het dagelijks leven
👉 updates over nieuwe blogs, podcasts en events.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *