Zoek
Sluit dit zoekvak.
Sacraal centrum opgelicht met vuur, Wachten... op de respons.

Wat betekent wachten op de respons als (Manifesting) Generator?

Als Generator of Manifesting Generator, is jouw strategie in het leven om te wachten op de respons. In deze blog leg ik je uit waarom het belangrijk is om je strategie te volgen en wat dat eigenlijk betekent; wachten op de respons.

Je Human Design strategie zorgt ervoor dat je jouw energie op de juiste manier uitgeeft.

De kern van Human Design draait altijd om: het volgen van je strategie & autoriteit. Je strategie zorgt ervoor dat je jouw energie op een aligned manier besteedt. Ik noem het daarom ook vaak het ‘safety-palletje’ op je energie. Je strategie is hetgeen wat je helpt om in de gaten te houden waar je aandacht heen mag, dat je het aan de juiste dingen besteedt als het ware.

Elk auratype heeft haar eigen strategie. Die van de Generator (en Manifesting Generator) is: wachten op de respons.

De Manifesting Generator (MG) is in basis een Generator type

Wat goed is om te weten, is dat de Manifesting Generator eigenlijk een subtype van de Generators is. Het wordt vaak als apart type genoemd, maar dat is het dus niet! Er zijn wel degelijk verschillen tussen de Generator en de Manifesting Generator, maar het aura van een MG functioneert hetzelfde als die van een Generator. Hierdoor hebben ze ook dezelfde strategie: wachten op de respons.

voorbeeld human design chart met gedefinieerd sacraal centrum (tweede vierkantje van onder)Generators en Manifesting Generators worden ook wel Sacral Beings genoemd. Zij hebben namelijk altijd het sacrale centrum gedefinieerd (ingekleurd). De andere auratypen (projector, manifestor, reflector) hebben het sacrale centrum altijd ongedefinieerd. Die typen heten in de Human Design volksmond ook wel de non-sacrals. Zij kunnen niet vertrouwen op deze energie, en hebben hier geen constante toegang tot.

Wat is de Generator respons?

Als (Manifesting) Generator heb je een respons mechanisme in je onderbuik, in je sacrale centrum. Dit centrum kan reageren op de buitenwereld. Het sacrale centrum geeft aan of jouw systeem ergens energie voor heeft of niet. Het is als het ware je eigen energiefabriek. Het is een energie die omhoog komt, of juist terugtrekt. Dit mechanisme is de basis waarom er wordt gezegd dat de Generators en Manifesting Generators ‘eindeloze energie’ kunnen hebben.

Maar wat heel belangrijk is om te weten, is dat je in basis geen invloed kunt uitoefenen op deze energie. Je bent afhankelijk van je sacrale respons. Deze energie staat of aan, of uit. Er zit niks tussenin. Je kunt wel zorgen dat je deze energie leert te herkennen, zodat je er vervolgens naar kunt luisteren of gebruik van kunt maken.

Hoe ziet de Generator respons eruit?

De respons kan voor iedereen net anders voelen. Het is dus belangrijk om te gaan ontdekken hoe het voor jou werkt. Laat me een voorbeeld schetsen waar je het in kunt herkennen.

Je hebt het vast zelf ook wel eens meegemaakt; je ligt laveloos op de bank, en hebt echt nérgens zin in. Je zit een beetje TV te kijken, maar niks houdt echt je aandacht, en je energie is vér te zoeken. Dit is als je sacraal ‘uit’ staat. Geen energie.

Je hebt eerder die dag een nieuwe jas gekocht (of iets anders waar je erg enthousiast over bent), en je partner komt thuis. “Hee is dat jouw jas? Die gele?” Voor je het weet sta je op, en ben je onderweg naar de gang om hem aan te doen en je geweldige aankoop te laten zien aan je partner.

Een seconde geleden had je nog niet eens de energie om naar de wc te gaan, en nu sta je voor je het weet in de gang enthousiast je jas te showen. Waar komt die energie opeens vandaan? Dat is de sacrale respons. Een sacrale respons levert de energie om in beweging te komen.

Waar kun je een sacrale respons op hebben?

Als Generator reageer je op het leven. In principe kun je op alles een respons hebben.

Eten dat voor je neus staat (let maar op wanneer je je neus optrekt bij een vieze geur), een gordijnrails die hangt en beter vastgezet moet worden, of het zonnetje dat buiten schijnt.

Belangrijk is om te weten dat een respons altijd op iets buiten jezelf is. Je kunt geen respons hebben op je eigen gedachten, tenzij je het op hebt geschreven en het op een later moment terugleest.

Generator strategie: WACHTEN op de respons

Een belangrijk onderdeel dat vaak over het hoofd wordt gezien, helemaal door Manifesting Generators (lekker snelle types). Is het wachten op de respons. We zijn in deze steeds snellere samenleving gewend om altijd maar bezig te zijn. Ook als we ergens geen energie voor hebben. ‘Hup, even doorzetten dan is het zo gedaan.’ We zijn zo uit contact geraakt met waar we wel en geen energie voor hebben, dat we het normaal zijn gaan vinden om weinig energie te hebben, of om altijd maar in beweging te zijn. We staan niet meer stil bij waar ons lichaam wel of geen energie voor heeft. Dit noemen we conditionering: aangeleerd gedrag. Veel conditioneringen zijn niet helpend voor het volgen van ons Human Design. We zijn niet meer gewend om verveeld te zijn, en even níks te doen.

Als Generator of MG mag je juist wachten tot je ergens energie voor hebt. Het is als het ware een auto die stationair draait. Wachtend op het moment om gas te geven; denk aan Max Verstappen de paar seconden voordat het startsein wordt gegeven en hij er keihard vandoor gaat.

Die tijd van stationair draaien is nodig om de energie op te bouwen (en te bewaren) voor als je écht in beweging gaat. In plaats van vanuit je hoofd maar vast te beginnen.

Durf dus echt te wachten tot je voelt dat je er energie voor hebt.

In alignment komen door te wachten op de respons

Als je durft te wachten op die respons, en je energie hierin durft te volgen. Dan ga je merken dat het leven veel soepeler gaat stromen. Je hebt meer energie, besteedt dat aan leukere dingen, je slaapt beter, komt meer in de flow, en je staat steviger in je schoenen: je komt in alignment.

Dit betekent niet dat vanaf dan alles altijd maar geweldig is, en je nooit meer uitdagende dingen meemaakt. Maar het betekent wel dat je je energie op een betere manier weet te besteden, die gezonder is voor jouw systeem. Je staat daarmee meer in de krachtkant van jouw design. Dit zorgt ervoor dat jij als Generator/MG echt kunt doen waar je in jouw leven voor bedoeld bent. Het maakt dat je veel lekkerder in je vel zit, en dat je weerbaarder bent om te kunnen dragen wat het leven dan ook op je pad slingert.

Best de moeite waard toch?

Wil je ‘wachten op de respons’ voor jezelf leren toepassen?

Om te zorgen dat ook jij kunt leren hoe je volgens jouw strategie kunt leven, heb ik een cursus gemaakt: Reconnect met je Sacral Superpower. (Want dat is het echt, een superpower, als je weet hoe het voor je werkt!)

In de cursus Sacral Superpower, gaan we dieper in op de strategie; wachten op de respons. In enkele video’s geef ik je uitleg over hoe het mechanisme werkt. Vervolgens kun je aan de slag met het werkboek waarin simpele oefeningetjes en opdrachtjes staan om te gaan ontdekken hoe jouw sacrale respons voelt, en hoe je deze kunt herkennen.

Zo kun jij er in je eigen leven mee gaan experimenteren en in alignment komen met deze krachtige energie in jouw systeem, zodat je jouw energie op een betere manier gaat besteden.

Ben jij een Generator
of Manifesting Generator?

Heb je weinig energie? Mis je flow in je leven?
Wil je weer in contact komen met dat vuurtje in jezelf?
Ga aan de slag met je strategie: waiting to respond.

Picture of Hiske

Hiske

1/3 Sacral Generator
Deel dit artikel:

Ontdek jouw design

Hulp nodig om je eigen design te ontcijferen? Of hulp om je design meer toe te passen in je leven? Boek een reading

Cursus
Sacral
Superpower

Leer als (manifesting) generator hoe jouw sacrale centrum werkt.

Kom in contact met jezelf. Leer hoe jouw persoonlijke energie centrale werkt.

De leukste manier om met je Human Design experiment aan de slag te blijven.

Schrijf je GRATIS in voor de semi-maandelijkse nieuwsbrief en ontvang
👉 opdrachtjes
👉 HD verhalen uit het dagelijks leven
👉 updates over nieuwe blogs, podcasts en events.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *